Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Trest za roztržku s trenérem: Anelka si nezahraje 18 zápasů

Paříž - Francouzský fotbalista Nicolas Anelka nesmí po roztržce s trenérem na mistrovství světa v Jihoafrické republice nastoupit v 18 zápasech za francouzskou reprezentaci. Potrestáni byli i další hráči, kteří po vyřazení útočníka Chelsea z týmu odmítli trénovat. Obránce Patrice Evra dostal pětizápasový distanc, záložník Franck Ribéry třízápasový a Jérémy Toulalan musí vynechat jeden zápas. Pátý hráč předvolaný před disciplinární komisi Eric Abidal trest nedostal.

Vysoké tresty pro fotbalisty korunovaly neúspěšné vystoupení Francie na šampionátu, kde vicemistři světa z roku 2006 uhráli jediný bod a vypadli už v základní skupině. Anelka se s bývalým trenérem Raymondem Domenechem pohádal o přestávce druhého utkání proti Mexiku. Forvard Chelsea byl následně za trest vyřazen z kádru a zbytek týmu pak na protest vynechal trénink.

"Chtěli jsme, aby byl Anelka odstrašujícím případem," prohlásil prezident disciplinární komise Jean Mazzell.

Před disciplinární komisí vypovídal vedle Domenecha, který po mistrovství u týmu skončil, také prezident svazu Jean-Pierre Escalettes a bývalý vedoucí reprezentace Jean-Louis Valentin, jenž kvůli bojkotu fotbalistů od týmu odešel. Ribéryho na slyšení nepustilo vedení Bayernu Mnichov, nedorazil ani Anelka, přítomni naopak byli Toulalan, Evra a Abidal.

Jean-Louis Valentin, bývalý šéf reprezentace:

"Hráči si teď uvědomují, že něco takového neměli dělat. Ale zaslouží si druhou šanci. Skončeme tuhle kapitolu a začněme novou."

Domenecha po šampionátu nahradil Laurent Blanc a k prvnímu utkání na lavičce Francie (prohra 1:2 s Norskem) nepozval ani jednoho z 23 hráčů, kteří se v Africe účastnili bojkotu. Francie odstartuje kvalifikační boje o postup na mistrovství Evropy 2012 zápasem s Běloruskem 3. září.

Trenéři francouzského týmu
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články