Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Trest pro teplického obránce Shejbala se ruší, rozhodla disciplinární komise

Podle disciplinární komise Ligové fotbalové asociace byl teplický obránce Jan Shejbal v duelu s Opavou vyloučen neoprávněně, a proto bude moci v příštím zápase hrát. Disciplinární komise potvrdila stanovisko komise rozhodčích FAČR.

Jan Shejbal z Teplic opouští hřiště po vyloučení v utkání s Mladou Boleslaví
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Shejbal byl vyloučen v 72. minutě po souboji s domácím Karolem Mondekem. "Disciplinární komise po zhlédnutí dostupných videozáběrů konstatovala shodně s komisí rozhodčích FAČR, že v tomto případě nedošlo vůbec k porušení pravidel fotbalu, a tudíž nedošlo k žádnému disciplinárnímu přestupku. Z tohoto důvodu došlo ke zjevné chybě rozhodčího a v takovém případě je namístě disciplinární řízení s hráčem zastavit," uvedl předseda Richard Baček.

Shejbalův případ se liší od toho, který se stal na konci září minulého roku v utkání mezi Libercem a Olomoucí. Sudí Zbyněk Proske tehdy udělil hostujícímu Šimonu Faltovi za přišlápnutí kotníku Radima Breiteho červenou kartu. Podle komise rozhodčích měl Falta obdržet jen žlutou kartu. Falta si přesto musel odpykat jednozápasový trest.

"V případě Falty na podzim 2018 došlo k porušení pravidel fotbalu a disciplinárnímu přestupku, který byl pouze nesprávně vyhodnocen rozhodčím v podobě nesprávného typu uděleného osobního trestu," vysvětlil Baček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články