Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Trenérský veterán Advocaat se vrací z důchodu. Zachraňovat bude druholigový Haag

Pětasedmdesátiletý Dick Advocaat se už po několikáté vrací z trenérského důchodu a do konce sezony povede druholigový tým ADO Den Haag. Na jeho lavičce nahradí bývalého útočníka Liverpoolu Dirka Kuijta, jenž byl tento týden propuštěn.

Velezkušený Advocaat, jehož rekordní počet 37 vítězství u nizozemské reprezentace překonal na probíhajícím mistrovství světa v Kataru Louis van Gaal, v rodném Haagu začal v 60. letech hráčskou kariéru, ale nikdy tým netrénoval.

Den Haag před dvěma lety sestoupil do druhé ligy a návrat mezi elitu mu v minulé sezoně těsně unikl po porážce v penaltovém rozstřelu v play-off. V tomto ročníku se však mužstvo pod Kuijtovým vedením propadlo na sedmnácté místo dvacetičlenné tabulky.

Advocaat trénuje více než 40 let. Třikrát působil na lavičce nizozemské reprezentace, vedl také národní týmy Spojených arabských emirátů, Koreje, Belgie, Ruska, Srbska a Iráku, kde skončil loni v listopadu. Na klubové úrovni stál na lavičce Eindhovenu, Glasgow Rangers, Mönchengladbachu či Sunderlandu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články