Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trenéři Liverpoolu a Chelsea mají v Superpoháru o motivaci víc, ještě ho nevyhráli

Poprvé se o Superpohár střetnou dva týmy z kolébky fotbalu. V Istanbulu dnes nastoupí proti sobě Liverpool jako vítěz Ligy mistrů a Chelsea, vítěz Evropské ligy. Další poprvé bude mít Superpohár na postu arbitra, tam totiž bude mít premiéru žena - Stéphanie Frappartová z Francie. Zápas můžete sledovat od 20:40 v přímém přenosu na ČT sport a na ctsport.cz.

Utkání Liverpool - Chelsea
zdroj: ČTK/AP/ autor: Rui Vieira

Liverpool hrál Superpohár pětkrát a třikrát zvítězil (1977, 2001 a 2005) a Chelsea vyhrála trofej jen v roce 1998 a poté dvakrát narazila.

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp přiznal, že Superpohár dosud moc nesledoval, protože v Lize mistrů i Evropské lize vždycky se svým týmem neuspěl. "Superpohár je posledním důkazem, že jste byli úspěšní. Takže letos to bude něco jiného a těšíme se. Bude to velký zápas v krásném městě," řekl muž, který po výhře ve finále Ligy mistrů nad Tottenhamem (2:0) získal s "reds" první trofej.

Liverpool na úvod sezony podlehl v anglickém Superpoháru Manchesteru City po penaltách, ale v úvodním kole Premier League jasně porazil nováčka Norwich 4:1. Tým ale na několik týdnů přišel o brankářskou jedničku Alissona Beckera, který se zranil.

Chelsea s novým koučem Frankem Lampardem začala sezonu debaklem 0:4 na stadionu Manchesteru United. "Víme, že se můžeme zlepšit. Musíme převzít zodpovědnost a posunout se dopředu. Ve středu nás čeká boj o trofej proti dobrému týmu a musíme být připraveni," prohlásil kapitán týmu César Azpilicueta.

Lampard ještě jako hráč s londýnským mužstvem bojoval o Superpohár dvakrát. V roce 2012 odešel poražený 1:4 s Atléticem Madrid a o rok později Chelsea v pražském Edenu podlehla Bayernu Mnichov po penaltách.

"Atlético nás tehdy zaskočilo a šokovalo. S Bayernem to bylo úplně jiné a podali jsme opravdu dobrý výkon. Mohli jsme vyhrát, ale oni v posledních minutách vyrovnali na 2:2 a zvládli lépe penalty. Takže doufám, že nám tyhle dvě zkušenosti pomohou. Teď chceme zvítězit," řekl Lampard.

Připravena je i pětatřicetiletá francouzská rozhodčí: "Nebojím se toho, jsem připravená," vzkázala na bbc.com první žena, která bude rozhodovat důležitý zápas evropské klubové soutěže. Frappartová přiznala, že ji ta volba překvapila. "Jsem velmi štastná. Nečekala jsem, že dostanu takový úkol - je to pro mě a pro ženské rozhodčí také velká čest," dodala s vírou, že by se mohla stát příkladem pro dívky, které začínají rozhodovat fotbalové zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Slavie si o Československý superpohár zahrají s Trnavou
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články