Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Trenéři chtějí u reprezentace českého kouče, volba se odloží

Praha - Na lavičce české fotbalové reprezentace by v budoucnu místo nedávno odvolaného Petra Rady měl sedět spíše domácí odborník než kouč ze zahraničí. To je hlavní společný výstup z dnešních dvou jednání šestičlenné trenérské rady a sedmičlenné expertní skupiny, které hledaly východisko ze současného bezvládí u národního týmu.

Trenérská rada a expertní skupina jsou poradní orgány výkonného výboru, který měl o novém trenérovi rozhodovat příští úterý. Jeho jméno však 28. dubna známo nebude. Vzhledem k současné roztříštěnosti názorů předseda ČMFS Pavel Mokrý důležité zasedání odložil na první polovinu května.

Trenérská rada: Novým trenérem by měl být Čech

Jak vyřešit současnou patovou situaci, dnes nastínila trenérská rada, na níž dorazili Ladislav Škorpil, František Komňacký, Jozef Chovanec, Karel Jarůšek, Jiří Zalabák a Jiří Nevrlý. "Zápas s Maltou by se měl odehrát s tím, aby jej provizorně odtrénoval někdo, kdo nyní pracuje na svazu u mládežnických reprezentací. Teď zřejmě nemá smysl navrhovat trenéra, kterého nový výkonný výbor může hned odvolat. Výhledově si také myslíme, že by novým trenérem měl být Čech. Brali bychom to možná jako výraz nedůvěry, protože je tady stále dost schopných domácích odborníků," řekl jablonecký kouč Komňacký, na čem se rada shodla. 

V expertní skupině dnes zasedli místopředseda svazu Jaroslav Vacek, generální sekretář svazu Rudolf Řepka, Jaroslav Hřebík zastupoval Unii českých fotbalových trenérů, Ladislav Valášek technickou komisi, Chovanec trenérskou radu a Zalabák s Nevrlým současně trenérskou radu i unii trenérů.

Ve hře je i Avram Grant

Také v expertní skupině prý převážil názor, že by reprezentaci v budoucnu měl vést český trenér. I když například svazový místopředseda Vacek vyjednává o možnosti angažování izraelského kouče Avrama Granta, v minulé sezoně lodivoda Chelsea.

Zdaleka tak jasno ale už nebylo v otázce, zda má současný výkonný výbor, jehož mandát brzy skončí, volit nového kouče hned, a nebo na duel s Maltou vyslat dočasného "svazového" trenéra společně s některým ligovým koučem, kterým by prý třeba mohl být Komňacký. Zazněl i názor, že by výkonný výbor mohl jmenovat nového trenéra do konce současné kvalifikace.



Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články