Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Trenérem Interu se stal Stramaccioni, v létě by ho mohl nahradit Zeman

Řím - Novým trenérem fotbalistů Interu Milán se stal Andrea Stramaccioni, který dosud působil jako trenér mládežnického výběru italského týmu. V médiích se ale čile spekuluje, že klub by mohl po sezoně přivést na trenérskou lavičku Zdeňka Zemana, který aktuálně působí u druholigové italské Pescari. Prezident klubu Massimo Morratti vedle čtyřiašedesátiletého českého kouče prý uvažuje také o Marcelu Bielsovi a Vincenzu Montellovi. Morratti ovšem nevyloučil, že by Stramaccioni mohl v případě dobrých výsledků zůstat u týmu i v příští sezoně. 

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Ranieri vedl Inter od září, v pondělí však skončil po desetizápasové sérii, během níž "Nerazzurri" vyhráli jediný zápas. Trenérem byl do konce sezony jmenován dosavadní kouč juniorského týmu Andrea Stramaccioni. "Jestli vyhraje všechny zbývající zápasy, necháme si ho," prohlásil Moratti, současně ale vyjmenoval případné Ranieriho nástupce. "Jednou z možností je Marcelo Bielsa, stejně jako Zeman a Vincenzo Montella. Mám rád trenéry, kteří fanouškům dají něco navíc," uvedl.

Zeman, jenž momentálně trénuje ve druhé italské lize Pescaru, v minulosti působil například na lavičce AS a Lazia Řím. Bielsa vede ve Španělsku Bilbao a Montella působí v sedmém celku Serie A Catanii.

Moratti je přesvědčen, že za krizi Interu může bývalý trenér Gian Piero Gasperini. Čtyřiapadesátiletý kouč na lavičce milánského celku zahájil sezonu, u týmu však vydržel jen tři měsíce a z pěti zápasů čtyři prohrál. "Velmi mě zklamal," citoval Morattiho deník Gazzetta dello Sport. "Vinu za otřesnou sezonu nese právě on. Všechno zkazil, neustále si stěžoval na hráče, byl nesnesitelný," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport, ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články