Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Trenéra Ancelottiho nahradí v AC Milán Leonardo

Milán - Italský kouč Carlo Ancelotti oznámil bezprostředně po posledním ligovém zápase této sezony, že končí na lavičce AC Milán. Podpořil tím spekulace, že by měl převzít od nového ročníku fotbalisty Chelsea. Jeho místo u týmu českého reprezentanta Marka Jankulovského zaujme devětatřicetiletý mistr světa z roku 1994 Brazilec Leonardo, který byl dosud v AC sportovním ředitelem.

O deset let starší Ancelotti vedl milánský velkoklub od roku 2001 a získal s ním dvakrát triumf v Lize mistrů a jednou ligový titul. Díky dnešní výhře 2:0 na hřišti Fiorentiny si zajistil Milán třetí místo a tím i přímý postup do dalšího ročníku nejvýznamnější evropské pohárové soutěže.

Ancelotti měl s klubem smlouvu ještě na rok, ale o jeho odchodu z Milána se spekulovalo již delší dobu. Jeho kroky mají mířit do Chelsea, kde končí dočasný trenér Guus Hiddink. "Nejsem v pozici, abych komentoval svou další budoucnost. Nejsem domluvený s žádným klubem," tvrdil Ancelotti.

Něco však Ital naznačil. Na přání všeho nejlepšího v Británii, které zaznělo v angličtině z úst reportérů televizní stanice Sky Sports, kouč reagoval slovy: "Tomu nebudu rozumět, dokud tam nepřijedu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články