Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Trenér Zeman neustoupí od útočné hry ani s AS Řím

Řím - Český trenér Zdeněk Zeman slíbil, že i po návratu do AS Řím chce hrát útočný fotbal, kterým se v minulosti proslavil. Pětašedesátiletý kouč s ofenzivní hrou slavil úspěch také v uplynulé sezoně na lavičce Pescary, které pomohl k postupu do nejvyšší soutěže a "Delfini" na cestě do Serie A pod jeho vedením nastříleli ve 42 zápasech 90 gólů, což bylo o 27 víc než druhé nejlépe střílející mužstvo.

Trenér Zdeněk Zeman
zdroj: ČT24

"Lidé říkají, že jsem se po taktické stránce změnil, ale s tím nesouhlasím. Útok i obrana patří k fotbalu, jenže já myslím, že i hráče víc baví tvořit než bořit," citoval Zemana list Gazzetta dello Sport. "Považuju za normální hrát v obraně na riziko, protože když dáte 90 gólů, tak vás obdržené branky nemusí moc trápit," dodal.

Zeman se do Říma vrátil po 13 letech a s klubem v pondělí podepsal dvouletou smlouvu s opcí. "Dvouletý kontrakt chtěl klub. Ani v tomhle jsem se nezměnil a pořád považuji za nejlepší jen roční smlouvy," prohlásil český kouč, který v minulosti vedl mimo jiné i druhý tým z italské metropole Lazio, Neapol, Foggiu, Salernitanu, Lecce, Fenerbahce Istanbul a Crvenou Zvezdu Bělehrad.

Zdeněk Zeman:

"Lidé ztratili ve fotbal důvěru. Chtěl bych jim proto ukázat, že jde hrát podle pravidel fair play a s respektem pro všechny."

Na lavičce AS, kde působil už v letech 1997 až 1999 a do velkého fotbalu tehdy uvedl pozdější osobnost klubu Franceska Tottiho, nahradil Španěla Luise Enriqueho. "Věděl jsem, že dřív nebo později, se sem - do mého města - vrátím," uvedl Zeman. "Žiju v Římě posledních 18 let, cítím se tady doma a od roku 1999 moje srdce toužilo po návratu," dodal.

Serie A se podle Zemana za dobu, co v ní netrénoval, výrazně změnila. "Ale ne k lepšímu. Před třinácti lety italské kluby vyhrávaly v Evropě, dneska zaostávají za Španělskem a Anglií," uvedl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články