Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Trenér Žák končí u fotbalistů Bohemians Praha

Praha - Vedení fotbalistů Bohemians Praha dnes odvolalo kouče Roberta Žáka. Důvodem jsou neuspokojivé výsledky, střížkovský klub totiž nezískal v úvodních čtyřech prvoligových kolech ani bod. Sdělil to tiskový mluvčí Bohemians Stanislav Sigmund. Spolu s Žákem skončil i asistent František Kopač, mužstvo zatím povedou Jaromír Jindráček a trenér brankářů Jan Klíma.

Bohemians se z prvních čtyř zápasů nové sezony třikrát představili doma, ale ani to jim nepomohlo k zisku bodů. Naposledy podlehli v neděli 1:3 Teplicím. Klubové vedení proto dnes dopoledne sáhlo k razantní změně. "Trenéři byli kvůli špatným výsledkům zcela logicky a pochopitelně od týmu odvoláni," uvedl sportovní ředitel Bohemians Josef Jícha. Tým dočasně převzali asistenti Jindráček s Klímou, kteří jej budou v tomto týdnu připravovat až do sobotního utkání na Slovácku.

Vedení mezitím bude shánět Žákova nástupce. "Čeká nás spousta jednání s různými adepty. Těžko říct, koho teď máme v hledáčku. Teprve je budeme oslovovat. Po této zkušenosti musíme být hodně obezřetní," dodal Jícha s tím, že nový kouč podle něj převezme mužstvo v reprezentační pauze. Ta je na programu na začátku září.

Třiačtyřicetiletý Žák, který je první odvolaným trenérem v nové sezoně, v Bohemians potvrdil pověst nejméně úspěšného ligového kouče. Ve 46 zápasech v nejvyšší soutěži si na lavičce připsal jen pět výher, s Českými Budějovice i s Mostem bojoval o záchranu. Se Severočechy minulý rok sestoupil do druhé ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články