Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Trenér Vrba: Koreu beru za soupeře na úrovni Ruska

Praha – Fotbalovou reprezentaci čeká generálka před startem evropského šampionátu ve Francii, soupeřem národního týmu bude v pražském Edenu Jižní Korea. Trenér Pavel Vrba věří, že půjde o dobrou přípravu. Asijský soupeř se totiž dlouhodobě prezentuje kombinačním fotbalem, který praktikují i soupeři českého týmu na Euru.  

Trenér národního mužstva poukázal na fakt, že Korea se snaží v každém utkání dominovat a vnutit soupeři svůj herní styl. "Korea nepřijela betonovat. Chce hodně kombinovat, snaží se hrát ofenzivní fotbal. Chtějí tuto svou hru v přípravných utkáních praktikovat proti každému soupeři včetně Španělska, a buď se tím prosadí, nebo ne. Já ji beru za soupeře na úrovni Ruska," řekl Vrba.

Za nepodstatnou označil středeční porážku asijského týmu na půdě Španělska 1:6. "Kdo viděl ty góly, tak pochopí, proč takhle prohráli. Byly to hlavně individuální chyby. Jako tým nepředvedli špatný výkon. Výsledek neodpovídá průběhu utkání," pokračoval trenér české reprezentace, který do utkání nebude moci nasadit Bořka Dočkala. Záložník pražské Sparty si v duelu s Ruskem přivodil lehčí zranění kotníku.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká reprezentace se připravuje na zápas s Koreou

"Teď nejsem schopen říci, zda nastoupí, ale nebudeme nic riskovat. Nemá ale nic zlomeného, takže na šampionát každopádně pojede, o tom není pochyb. Komplikace to není, protože si alespoň můžeme vyzkoušet jiné varianty," dodal Vrba. V brance by chtěl dát šanci Tomáši Vaclíkovi, který v předchozích dvou zápasech nechytal. "Je velmi pravděpodobné, že nastoupí, ale netvrdím, že od začátku," prohlásil dvaapadesátiletý kouč

Základní sestava už se mu týden před startem evropského šampionátu tvoří, ale odmítl, že by se rovnala té, která vyběhne v Edenu na hřiště. "Některé posty už se mi rýsují, někdo si na soustředění život trochu zkomplikoval. Netvrdím, že úvodní jedenáctka proti Koreji bude stejná jako pro Euro. Využiji všech šest střídání," zakončil lodivod národního týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články