Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Trenér Vrba: Hrajeme o všechno a porazit Steauu je pro nás výzva

Konečně zdolat FCSB a přiblížit se postupu ze skupiny. S tím půjdou fotbalisté plzeňské Viktorie do čtvrtého zápasu s tímto rumunským celkem v sezoně, přičemž ze tří předchozích duelů dva vyhrál nástupce Steauy Bukurešť, který už má jistý postup ze skupiny Evropské ligy, a jeden zápas skončil remízou.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK/AP

Plzeň nejprve na začátku sezony ve třetím předkole Ligy mistrů v Bukurešti remizovala 2:2 a doma schytala debakl 1:4. V úvodním zápase skupiny EL pak Viktoria prohrála v Rumunsku 0:3.

"Možná už Steauu bereme jako český mančaft, protože jsme se s nimi setkali tolikrát. Známe jejich kádr, kvalitu, Alibeca a tak dále. O to je to možná snazší. Ale pro nás je výzva konečně Steauu porazit. Víme, že to bude hodně těžké a čeká nás kvalitní soupeř," řekl plzeňský kouč Pavel Vrba.  

"Třikrát nezvládnout zápas s jedním soupeřem není úplně optimální. Doufám, že to konečně všechno prolomíme a vyhrajeme," dodal bývalý reprezentační kouč. Lídr tuzemské ligy si zajistí postup už po pátém kole Evropské ligy, pokud FCSB porazí a Beer Ševa ve druhém utkání skupiny G v Luganu nezvítězí.    

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se chystá na zápas s FCSB

"Chceme porazit Steauu a udělat si takové výchozí postavení před posledním kolem, abychom postoupili do jarní části soutěže. Nejsme do toho tlačeni, ale chceme postoupit a uděláme všechno pro to, aby to tak bylo," uvedl Vrba.

Ten také věří, že jeho hráči budou mít ve čtvrtek větší motivaci než soupeři. "My hrajeme o všechno, o postup, abychom udělali ten poslední krok. Steaua už to má za sebou. Z tohoto pohledu budeme určitě motivovaní víc než Steaua a doufám, že se to projeví na hřišti," prohlásil Vrba.  

I obránce David Limberský věří, že Viktoria půjde víc za vítězstvím. "Máme větší motivaci než soupeř. Věříme, že tento poslední duel s nimi zvládneme a překvapíme my je," uvedl Limberský. "Když budu mluvit za sebe, tak bych řekl, že už je to trošku v osobní rovině. Naše výkony nebyly až tak nejhorší, ale nezvládli jsme třeba závěr zápasu. Je potřeba si z toho vzít ponaučení. Myslím, že kvalitu na to máme, abychom to zvládli," přidal bývalý reprezentant.

Trenér neřeší, v jaké sestavě rumunský celek přijede. "Nevím, jestli Steaua bude točit hráče, nebo nebude. Mně je to celkem jedno. My v tom zápase budeme chtít vyhrát a je mi úplně jedno, s kým nastoupí soupeř," konstatoval třiapadesátiletý kouč, kterému budou chybět zranění útočník Michael Krmenčík a záložník Martin Zeman.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články