Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Trenér Villarrealu Emery: Jak může rozhodčí nadvakrát chybovat? Připravil nás o lepší výsledek

Semifinále Evropské Ligy připravilo souboj trenérů, jejichž rodiště leží od sebe necelou půlhodinu jízdy. Úspěšnější byl Unai Emery, jehož Villarreal doma porazil Arsenal 2:1. Španělský tým ale během utkání pomýšlel i na větší náskok, neboť vedl po rychlém úvodu 2:0 a Arsenal hrál v oslabení. Rozhodčí Arturo Dias ale po skrumáži v pokutovém území nařídil penaltu pro Arsenal, která dala hostům slibné vyhlídky do odvety. Dle Emeryho bylo Diaovo rozhodnutí nesprávné.

Unai Emery proti Arsenalu
zdroj: ČTK/AP autor: Aberto Saiz

Villarrealu zařídili dvoubrankový poločasový náskok Manu Trigueros s Raúlem Albiolem. Když byl ještě v 57. minutě vyloučen hostující Dani Ceballos, hrálo "Žluté ponorce" vše do karet. Jenže v 73. minutě snížil z penalty Nicolas Pépé a chvíli nato srovnal počet hráčů na trávníku Étienne Capoue. "Penalta nebyla žádná penalta. Tohle vítězství jsme si zasloužili," řekl Emery v televizním rozhovoru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Villarreal - Arsenal

Před pokutovým kopem Arsenalu se zdálo, že Bukayo Saka v šestnáctce sám přepadl přes Triguerosovu nohu. "Když jsem si to pustil, tak jsem si řekl: 'Proboha, jak mohl tohle odpískat?'," uvedl Emery na tiskové konferenci. "Když není na zápase VAR, tak můžete udělat chybu, ale s videem nejde chybovat dvakrát. Pokud to není jasná penalta, tak to měl jít rozhodčí zkontrolovat," doplnil trojnásobný vítěz Evropské ligy se Sevillou.

Po utkání tak cítil pachuť. "Splnili jsme plán a dosáhli vítězství, ale je nefér, že nebereme lepší výsledek. I tak je to výhra, která nám umožňuje pokračovat v odvetě. Musíme jet do Londýna s cílem vstřelit gól," konstatoval Emery, jehož svěřenci udrželi v aktuálním ročníku EL neporazitelnost a vyhráli i sedmý duel v play-off.

Kouč Arsenalu Mikel Arteta vyzdvihl cennou branku na hřišti soupeře. "Dává nám víru, že pokud v domácí odvetě uděláme věci správně a budeme hrát na naší úrovni, můžeme Villarreal porazit," řekl pro klubový web trenér čtvrtfinálového přemožitele pražské Slavie.

Jinak byl z porážky a hlavně první půle zklamaný. "Měli jsme určité problémy. To, že jsme inkasovali už v deváté minutě, nás ovlivnilo. Ztratili jsme organizaci a nebyli nebezpeční ani v útoku," upozornil Arteta. "Ve druhém poločase jsme se vrátili do zápasu. Myslím, že i v deseti jsme byli lepším týmem. Aubameyang na konci mohl vyrovnat, ale i tak jsme stále ve hře," dodal bývalý španělský záložník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články