Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Trenér Urban u fotbalistů Bohemians Praha skončil, nahradí ho Žák

Praha - Po třech letech skončil Luboš Urban ve funkci trenéra fotbalistů Bohemians Praha. Vedení střížkovského klubu se rozhodlo s ním neprodloužit smlouvu, která mu vyprší 30. června. Urbanovým nástupcem se stane bývalý mostecký kouč Robert Žák, s nímž Bohemians v nejbližší době podepíše roční smlouvu. Uvedl to sportovní ředitel klubu Josef Jícha. Ještě v pátek přitom Jícha tvrdil, že zpráva deníku Sport o ukončení spolupráce s Urbanem je nehorázná lež.

"Kouči Urbanovi končí 30. června smlouva, a je proto zcela logické, že budeme jednat. Podle mě tak ze 70 procent u mužstva zůstane," řekl Jícha před třemi dny. Dnes však oznámil, že Urban u týmu končí. "Za tři roky jsme se pod ním někam dostali a taková doba je ideální pro změnu," uvedl Jícha a doplnil, že Urbanovým nástupcem se stane Žák. "Smlouva ještě není podepsaná, ale jsme na všem dohodnuti. V nejbližší době podepíšeme smlouvu na jeden rok," prohlásil Jícha.

Bohemians věří, že Žák vtiskne týmu útočnou herní tvář

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Davida Kalouse

"Když pod ním hrál Most první ligu, předváděl ofenzivní fotbal. Navíc několik let pracoval i s cizinci, zatímco Lubošovi se cizince zapracovat moc nedařilo," naznačil Jícha, co od nového trenéra očekává.

Žák zatím v nejvyšší soutěži odkoučoval 42 zápasů, v nichž si připsal pouhých pět výher. S Českými Budějovicemi i s Mostem bojoval o záchranu, se Severočechy před rokem sestoupil do druhé ligy. Vedle Kopače zůstává v Bohemians asistentem Jaromír Jindráček a trenérem brankářů Jan Klíma.

Jednapadesátiletý Urban se o ukončení angažmá dozvěděl dnes. "Schůzka byla o jedné větě. Šéfové týmu mi řekli, že končím, nic víc jsme neřešili," řekl Urban, který přivedl Bohemians Praha před rokem do nejvyšší soutěže. V uplynulém ročníku první ligy s nováčkem obsadil třinácté místo a dovedl ho k záchraně.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články