Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér Šilhavý povolal do reprezentace ještě Pekharta s Havlem

Třiadvacet jmen už má nominace fotbalové reprezentace na play-off o mistrovství světa. Celek doplnili plzeňský obránce Milan Havel a útočník Tomáš Pekhart z Legie Varšava. "Už na úterní tiskové konferenci jsem naznačil, že minimálně jedním dodatečně nominovaným hráčem bude obránce,“ dodal trenér Jaroslav Šilhavý.

Tomáš Pekhart během tréninku Las Palmas
zdroj: Twitter Las Palmas

"Jak Milan Havel, tak Tomáš Pekhart už mají s reprezentací zkušeností, takže víme, že nám pomůžou," uvedl trenér národního mužstva Jaroslav Šilhavý v tiskové zprávě.

Sedmadvacetiletý krajní bek Havel patří k oporám vedoucí Plzně. V této ligové sezoně zaznamenal tři góly a jednu asistenci. Odchovanec Bohemians 1905 za národní tým dosud absolvoval 45 minut v loňské zářijové přípravě s Ukrajinou.

Dvaatřicetiletý Pekhart dal v tomto ročníku polské ligy šest branek. Legia se překvapivě trápí a místo obhajoby titulu bojuje o záchranu. Rodák ze Sušice ve 23 reprezentačních duelech dvakrát skóroval, naposledy jako náhradník nastoupil proti Anglii ve skupině loňského mistrovství Evropy.

Čeští fotbalisté nastoupí v semifinále play-off 24. března ve Švédsku. Vítěz se ve finále o pět dní později utká o účast na katarském šampionátu s Polskem, které ze semifinále prošlo bez boje poté, co bylo kvůli invazi na Ukrajinu vyloučeno Rusko. Baráž se tentokrát hraje jen na jeden zápas.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články