Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Trenér Ščasný na Žižkově asi skončí

Praha - Fotbalový trenér Zdeněk Ščasný uvažuje o tom, že ve Viktorii Žižkov skončí. Zkušený kouč to řekl po dnešní prohře 1:2 s Olomoucí, po níž Pražané zůstávají na předposledním místě tabulky a jejich šance na záchranu se už pohybují spíš v oblasti teorie. Ščasný se v nejbližší době sejde s klubovým prezidentem Luďkem Vinšem a pravděpodobnější prý je, že u mužstva nezůstane.

Bývalý sparťanský trenér se po dnešním duelu pomalu smiřoval se sestupem. "Mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu bych chtěl zůstat a porvat se v druhé lize, na druhou stranu je to můj trenérský neúspěch a vůbec neberu, že přede mnou byli jeden, druhý trenér. Musím si z toho něco vyvodit sám a v tuhle chvíli se spíš přikláním k variantě, že bych u mužstva asi nezůstal," řekl Ščasný.

Ščasný: Sejdu se s Vinšem a rozhodnu se, co dál

V nejbližších dnech plánuje o své budoucnosti jednat s klubovým prezidentem Vinšem. "Sedneme si a dohodneme se, co vůbec bude dál. Sice jsme ještě nesestoupili, ale je to víc než pravděpodobné. Myslím, že dnešní zápas asi rozhodl. S panem Vinšem se dohodneme, zda budu u mužstva zůstávat. Každopádně k nějakým krokům tady musí dojít a bude se to řešit," pokračoval Ščasný, který přišel k týmu čtyři kola před koncem podzimu, ale připsal si s ním jen jednu výhru.


Žižkovské mužstvo přitom podle něj není špatné. "Když se hodně omladí a udělá se částečný řez, myslím, že může být hodně silné. Zápasy byly o hlavě. Venku jsme dokázali uhrát s nulou těžké zápasy s Baníkem, v Boleslavi, ale doma máme problémy v defenzivě. Kluci chtějí ty zápasy zvládnout, urvat, a pak děláme chyby v defenzivě," podotkl Ščasný. 

Navíc se s formou nepotkali někteří hráči, kteří měli být původně tahouny mužstva. Kritiku si vysloužil především záložník Martin Vozábal, jenž proti Olomouci začal jen na lavičce. "Jeho nasazení nebylo úplně optimální, nebylo to v pořádku. Dnešní zápas absolutně nezvládl, takže potvrdil, že to, že nehrál od začátku, bylo správné," dodal Ščasný.

FK Viktoria Žižkov - SK Sigma Olomouc
zdroj: Stanislav Peška
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články