Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér Rada se v dohrávce postaví proti svému bývalému týmu

Praha – V dohrávce 7. kola první fotbalové ligy mezi Slavií a Teplicemi dojde na souboj nedávných trenérských kolegů. Kouč Pražanů Petr Rada a hostující Lukáš Přerost spolu v minulé sezoně vedli severočeské mužstvo, nyní se ale postaví proti sobě. Oba celky potřebují bodovat, hůře jsou na tom Teplice, které pětkrát za sebou nevyhrály a daly nejméně branek ze všech týmů.

Petr Rada
zdroj: isifa/LN autor: Jakub Hněvkovský

Bývalý teplický asistent Přerost má proti svému bývalému nadřízenému zvýšenou motivaci. Zároveň si uvědomuje, že Severočeši nutně potřebují zabrat. Po sérii pěti zápasů bez výhry totiž klesli až na 14. místo a s třemi brankami jsou nejhůře střílejícím týmem soutěže. Na hřišti Slavie ale Teplice vyhrály v lize jen jednou.

"Bude to prestižní zápas, ale na to už jsme zvyklí. Prestižní byl i zápas proti Davidu Vavruškovi nebo Sváťovi Habancovi," připomněl Přerost nedávné duely s jeho dalšími trenérskými přáteli. "Utkání je pro nás hodně důležité, musíme ho zvládnout a bodovat," dodal. Teplice si hodně slibují od dvou nových ofenzivních posil - chorvatského útočníka Andreje Keriče a bývalého slávisty Marka Jarolíma.

Petr Rada: "Na Teplice mám hezké vzpomínky, ale to je všechno. Dnes jsem trenér Slavie a budu se snažit, abychom se na zápas dobře připravili a zvládli ho."

Oba týmy naposledy hrály ligový duel na přelomu srpna a září. Dlouhou přestávku využily k přípravným duelům a také k vyléčení marodů. "Hráči, kteří měli zápasový rytmus, z něj mohli vypadnout. Na druhou stranu jsme se alespoň během pauzy všichni uzdravili," potěšilo Radu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články