Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Trenér polské reprezentace Beenhakker má v dubnu skončit

Varšava - Nizozemský trenér Leo Beenhakker by měl v dubnu skončit u polské fotbalové reprezentace. Beenhakker údajně hodlá po konfliktech s novým vedením Polského fotbalového svazu (PZPN) přerušit kontrakt, který má do roku 2010.

Zatímco bývalý šéf svazu Michal Listkiewicz si s Beenhakkerem rozuměl, nový předseda Gregorz Lato neskrývá odstup. Lato hned po svém zvolení loni na podzim dal najevo, že není příznivcem zaměstnávání cizinců u národního týmu. Nizozemce by měl podle Faktu zastoupit Franciszek Smuda, trenér Lechu Poznaň.

"Na svazu už jsou právníci Beenhakkera, kteří budou jednat o podrobnostech ukončení kontraktu. Zda ho Smuda zastoupí? Ano, tak to bude," řekl deníku nejmenovaný pracovník PZPN.

Sám Smuda zdůrazňuje, že působení u národního týmu by pro něj bylo výbornou příležitostí, ale ve svých komentářích je opatrný. "Ať Leo dokončí kontrakt. Ať nám vyhraje ještě nejbližší dva zápasy," uvedl. "A po Beenhakkerovi? Pro mě neexistuje lepší moment na to, abych převzal tým," dodal.

Beenhakkera Poláci střídavě chválí a kritizují podle toho, jak se reprezentačnímu mužstvu daří. Po vyřazení týmu v základní skupině loňského evropského šampionátu kouč prohlásil, že jeho práce v Polsku ještě není u konce a že v ní chce pokračovat. Totéž zopakoval i v říjnu po vítězství nad Českem a porážce se Slovenskem v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2010.

V březnu Poláci hrají další utkání v Severním Irsku, v Česku je čeká odveta až v závěru kvalifikace v říjnu. Skupinu vede s devíti body Slovensko, shodně sedm bodů má kvarteto Severní Irsko, Česko, Polsko a Slovinsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články