Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Trenér Pobřeží Slonoviny: Nevadí, že jsme ztratili Drogbu, když máme Bonyho

Malabo – Pobřeží Slonoviny rovná se Drogba. Tohle spojení od mistrovství světa sice už neplatí, fanoušci západoafrického celku ale mají novou útočnou modlu – Wilfrieda Bonyho. Bývalý sparťanský útočník poslal dvěma góly "Slony" do semifinále a trenér Hervé Renard nešetřil chválou na jeho adresu.

Reprezentační jednička Wilfried Bony
zdroj: ČTK/AP

Drogba ukončil po loňském mistrovství světa reprezentační kariéru a africký šampionát je pro Pobřeží slonoviny prvním turnajem bez nejlepšího střelce národního týmu. Střelec Manchesteru City Bony ale v Rovníkové Guineji legendu zastoupil a v nedělním čtvrtfinále zařídil dvěma góly výhru nad fotbalisty Alžírska.

"Máme velké štěstí. Sice jsme přišli o Drogbu, ale zase jsme získali Bonyho. A to vůbec není špatné. Když máte hráče, jako je on a Gervinho, všechno je snazší," citovala francouzského kouče agentura Reuters. "V roce 2014 byl nejlepším střelcem v anglické lize. Myslím, že víc říkat nemusím," přidal Renard.

Bonyho před semifinále s Konžskou demokratickou republikou pochválil i Gervinho. "Nemůžeme pořád vzpomínat na Drogbu. Bony hraje jinak a dává nám jiné možnosti," prohlásil útočník AS Řím. "Navíc je to týmový hráč, který pro ostatní tvrdě pracuje, a to je fantastické," dodal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články