Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Trenér Norů Lagerbäck: Chybí nám větší vnitřní síla. Češi ale nemají tak klíčové hráče

Oslo – Přesně před rokem na mistrovství Evropy netrpělivě vyhlížel první zápas svého islandského týmu, který nakonec zázračně postoupil až do čtvrtfinále Eura. Nyní ho už na lavičce norského týmu čeká domácí premiéra v Oslu. Od kouče Larse Lagerbäcka se čeká hodně, osmašedesátiletý Švéd ale má před sebou ještě dlouhou cestu. Podle něj jeho norskému týmu zatím chyběla vnitřní síla. Přímý přenos utkání Norsko - Česko sledujte v sobotu od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Lars Lagerbäck
zdroj: ČTK autor: David Šváb

"Norsko rozhodně nemá horší hráče než Island. Teď už bude boj o potup složitý, ale nepochybuji o tom, že v kvalifikaci o mistrovství Evropy 2020 můžeme bojovat o postup," prohlásil Lagerbäck.

"Na Islandu jsem jen z hráčů cítil větší vnitřní sílu. Tady mi při utkání se Severním Irskem přišlo, že jsou hráči zablokovaní. Chyběl mi lepší přístup a postoj, nebyli jsme ten správný tým," hledal důvod, proč Norsko šest z posledních sedmi zápasů prohrálo.

Paběrkující tým by ale právě on mohl pozvednout a mohl by být tím hlavním faktorem oproti listopadovému zápasu, kdy Norové v Praze prohráli 1:2. "Máme za sebou velmi dobrý týden přípravy, kluci se jeví ve velmi dobrém světle. Neustále se zlepšují a moc se na zápas těším. Jsme absolutně koncentrovaní na sobotní zápas. Věřím, že konečně zahrajeme bez chyb v obraně. Naší prioritou je vyhrát," upozornil zkušený kouč.

Nový díl Fotbal fokus podcastu: Co musí Češi udělat správně v Norsku? (od 27:10)

V lepší časy věří také kapitán Stefan Johansen. "Zatím jsme neměli výsledky, které bychom chtěli, takže teď je třeba začít vyhrávat," řekl.

Pomoci by měla čerstvá krev, protože Lagerbäck tým výrazně omladil a v základní sestavě by mohl nastoupit i devatenáctiletý Sander Berge. "Jsem ohromen z našich mladíků. Někteří jsou tu poprvé, ale vypadá to, jak kdyby tu byli věčnost. Pamatuji si, jak jsem byl nervózní, když jsem do národního týmu přišel, ale oni vůbec. Udělali na mě skvělý dojem," dodal záložník Fulhamu.

Český tým nepovažuje za nejslabší, kterému čelil – a to přitom na lavičce Švédska hrál v roce 2002 v přátelském utkání proti mužstvu v čele s Nedvědem, Poborským či Šmicerem. V roce 2005 zase Švédové v dalším přípravném utkání s Brücknerovým týmem zvítězili 2:1. Jako trenér Islandu si zase se svým celkem stejným poměrem před dvěma lety připsal vítězství na domácí půdě v kvalifikaci o mistrovství Evropy, i když předtím v Praze prohrál rovněž 1:2.

"Neřekl bych, že je to nejslabší český tým, proti kterému stojím," řekl Lagerbäck na dnešní tiskové konferenci. "Jen nemá tak klíčové hráče jako byl Rosický. Je to ale stále velmi dobrý tým, velmi dobře organizovaný. Rozhodně to není slabý soupeř," ujistil norský kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články