Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Trenér Litvy: Čechy chceme znovu zaskočit

Kaunas (Litva) - V dobrém rozmaru je litevská fotbalová reprezentace před úterním zápasem proti Čechům. Na rozdíl od hostujícího mužstva totiž od domácích v posledním kvalifikačním vystoupení nikdo velký výsledek nečeká a navíc za běhu přebudovávají tým. Přesto litevský trenér Raimondas Žutautas tvrdí, že jeho svěřenci mohou favorita zaskočit, stejně jako se jim to povedlo při loňské výhře 1:0 v Olomouci.

Litevští fotbalisté
zdroj: ISIFA/SME

Podle devětatřicetiletého kouče, který ještě před šesti lety nastupoval v dresu Panathinaikosu Atény, měla Litva na Hané pořádnou porci štěstí. "Když se podíváte na záznam, tak zjistíte, že Češi tehdy spálili řadu velkých šancí a navíc neproměnili ani penaltu. Zápas ale současně ukázal, že když na straně týmu stojí štěstí, uspět se dá s každým," připomněl krédo, s nímž litevský celek vstupoval do kvalifikace. 

Na výhru v Česku už jeho svěřenci navázat nedokázali, přesto z toho nikdo v Litvě nedělal vědu. "Je to extrémně těžká skupina s třemi fotbalovými velmocemi, nemohli jsme očekávat žádné zázraky. Mrzí mě jen dva zápasy s Lichtenštejnskem. Kdybych měl hodnotit naše vystoupení ve skupině jako ve škole, byla by z toho lepší dvojka," vyprávěl litevský trenér.

I proto ho před úterním duelem nerozhodily ani informace o ztrátách ve vlastních řadách. "Stejně potřebujeme zapracovat mladé hráče z jednadvacítky a teď je na to ideální čas v utkání s těžkým soupeřem," naznačil, že závěr bojů o Euro bere jako lepší přípravu. To prý ale neznamená, že by Litevci Čechům něco darovali. "Mladí hráči mají velkou motivaci, která je pro podobné zápasy potřeba, a dokážou předvést výkony na hranici svých možností. Bylo by fajn kvalifikaci ukončit vítězstvím," řekl Žutautas.



Mezi mladíky, kteří mohou dostat šanci ukázat své přednosti, je i dvaadvacetiletý příbramský záložník Marius Papšys. "Patří k nastupující generaci, ale nemohu vám dnes říct, zda se dostane v úterý na hřiště. Jistě by to pro něj byl velký okamžik, ale naději má stejně velkou jako všichni ostatní hráči," uvedl trenér.

Žutautas připustil, že z pátečního utkání Španělsko - Česko toho o hře úterního soupeře mnoho vyčíst nešlo. "Španělé hráli tak dobře, že Češi mnoho neukázali. Ale všiml jsem si nových hráčů, třeba pravého obránce s etiopskými kořeny," vyzdvihl výkon Theodora Gebre Selassieho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články