Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Trenér Kluže Petrescu: Řekněme si to na rovinu, Slavia je velkým favoritem

Za velkého favorita označil trenér fotbalové Kluže Dan Petrescu svého soupeře Slavii. Rumunský tým se pokusí ve 4. předkole Ligy mistrů uspět, podle Petresca ale pražský klub disponuje na rozdíl od Kluže obrovským rozpočtem. Petrescu také Slavii označil za nejútočnější tým, s nímž se kdy v kariéře utká.

Dan Petrescu
zdroj: ČTK/PA autor: Jane Barlow

"Slavia je velmi silná. Má mimořádný rozpočet, skvělé hráče. Získali ligový titul v České republice a jsou velkými favority tohoto dvojzápasu," řekl v Kluži Petrescu, jehož svěřenci v předchozích třech předkolech přešli přes Astanu, Maccabi Tel Aviv a naposledy Celtic Glasgow.

"My jsme museli odehrát už šest zápasů, zatímco oni prošli až přímo sem do play-off. Minulou sezonu dali Chelsea u ní doma tři góly, to je úplně jiná úroveň. Je to nejofenzivnější tým, který jsem za 16 let trenérské kariéry studoval," podotkl bývalý hráč Chelsea.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Překvapilo ho, že záložník Nicolae Stanciu vidí šance obou týmů na postup jako vyrovnané. "To není fér říkat. Stanciu má plat jako celý můj tým dohromady. Řekněme si na rovinu pravdu - jsou velkým favoritem. Ale v Rumunsku, i když hrajete s Chelsea, stejně budou říkat, že jste favoritem. Nepřekvapuje mě to," uvedl Petrescu.

Jeho svěřenci rozehrají dvojzápas doma. "Důležité je doma neprohrát. Když nedostaneme gól, bude to ideální, vítězství by bylo skvělé. Pokud nedáme gól, bude nemožné postoupit. Je strašně těžké Slavii zastavit, bude hrozně složité neinkasovat doma, natož venku. Po zápase se Celticem začal každý Kluži věřit, až dosud Danu Petrescuovi nikdo nevěřil. Kluci získali sebedůvěru," dodal jednapadesátiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté se už v Kluži chystají na zápas
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články