Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Trenér Italů Prandelli si pochvaloval comeback týmu v přípravě s Brazílií

Ženeva - Trenér italských fotbalistů Cesare Prandelli po přípravě s Brazílií vyzdvihl sílu svého mužstva, které dokázalo dotáhnout dvoubrankovou ztrátu a vybojovat s hostitelem světového šampionátu remízu 2:2. Soupeř české reprezentace v kvalifikační skupině o postup na MS má podle svého kouče velký potenciál.

Cesare Prandelli
zdroj: EPA autor: MARTIAL TREZZINI

"Odehráli jsme skvělý zápas. Dostali jsme po třiceti minutách hry dvě branky a vypadalo to, že je s námi konec. Místo toho jsme se dokázali do zápasu vrátit a předvedli jsme několik zajímavých věcí," uvedl po čtvrtečním šlágru Prandelli.

Italům se v Ženevě gólově povedl úvod druhého poločasu, kdy během tří minut skórovali Daniele De Rossi a Mario Balotelli. "Jsem přesvědčený, že máme silný tým se skvělým potenciálem. I za stavu 0:2 jsme udrželi hlavy nahoře. Naši mladí hráči zachovali klid," řekl italský trenér.

Ocenil výkon kontroverzního útočníka Balotelliho, který v 57. minutě vyrovnal povedenou střelou do horního růžku. "Mario dal krásný a dostal se do několika šancí. Hrál týmově, držel rovnováhu mezi útokem a zálohou, takže byl oporou mužstva," uvedl Prandelli.

Věří, že hráč AC Milán, jehož kariéru provázejí výstřelky na hřišti i mimo něj, může v budoucnosti naplno zúročit svůj talent. "Má potenciál být mezi pěti nejlepšími hráči světa, ale k tomu potřebuje hrát stabilně. Chce být nejlepší, ale nesmí zapomínat, že cesta na vrchol vede přes týmovou práci," prohlásil pětapadesátiletý kouč.

Svou pozornost už soustředí na úterní zápas světové kvalifikace na půdě outsidera Malty. "Hlavní je, abychom dobili energii na úterý, protože proti Maltě jsou v sázce tři velmi důležité body," řekl Prandelli. Jeho tým vede skupinu B po čtyřech odehraných zápasech s deseti body. Proti výběru Michala Bílka se postaví v červnu a září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články