Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Trenér Islandu před kvalifikací: Prohra s Belgií nás nesrazí

Brusel - Fotbalisté Islandu sice ve středeční přípravě prohráli v Belgii 1:3, trenér Lars Lagerbäck však byl s vystoupením týmu spokojen. Švédský kouč, který dal šanci náhradníkům, je také přesvědčen, že prohra jeho výběru před nedělním plzeňským soubojem s Českou republikou o první místo ve skupině A kvalifikace mistrovství Evropy nijak neovlivní.

Utkání Belgie - Island
zdroj: ČTK/AP

"Odehráli jsme dobrý zápas. Nastoupili jsme proti jednomu z nejlepších týmů světa a kluci to zvládli dobře, takže jsem opravdu spokojen," citoval server visir.is Lagerbäcka, který v sestavě udělal devět změn oproti obvyklé základní jedenáctce.

Belgii poslal do vedení v 11. minutě Lombaerts a ukončil islandskou sérii čtyř duelů bez inkasované branky. Hosté sice vzápětí vyrovnali po zásahu Finnbogasona, ale po přestávce o výhře domácích rozhodli Origi a Lukaku. "Dali jsme šanci hráčům z lavičky a myslím, že se jí zhostili slušně," prohlásil přesto Lagerbäck.

"Vytvořili jsme si dost šancí, ale musíme si uvědomit, že Belgie má brankáře světové extratřídy," přidal trenér Islandu na adresu Thibauta Courtoise. "Samozřejmě je lepší vyhrávat, ale na naše sebevědomí a další výkony porážka mít efekt určitě nebude. Poučíme se z ní, a ne nadarmo se říká: Co tě nezabije, to tě posílí," dodal.

Island navíc nemá na zpytování svědomí příliš času, protože už v neděli ho čeká v Plzni souboj o první místo v tabulce s českým výběrem. Obě mužstva mají po třech zápasech na kontě devět bodů a Seveřané vedou díky lepšímu skóre. "Prohru s Belgií si určitě rozebereme, ale nemá smysl se v ní moc pitvat. Důležitější je, abychom se připravili a soustředili na zápas s Českem," uvedl obránce Ragnar Sigurdsson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články