Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trenér Habanec žene Brno dopředu, vsadí na tři útočníky

Brno – Sázka na útok má přivést fotbalisty Brna do horní poloviny ligové tabulky. Místo jednoho útočníka nasadí trenér Svatopluk Habanec hned tři a chce vítězit, zatímco v minulé sezoně sbíral hlavně remízy.

Svatopluk Habanec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Právě remízy (bylo jich čtrnáct) chceme přetavit ve vítězství. Loňská sezona nebyla pro nás až tak uspokojivá, dá se však označit za startovací. Chceme omezit hlavně ztráty v domácím prostředí, kde chceme naplno bodovat," řekl trenér Habanec.  

Do týmu se vrátil i střelec Michal Škoda, který ne moc úspěšně hostoval čtyři měsíce v Norsku. "Žádný klub nebyl schopen splnit Škodovu výstupní klauzuli. Proto jsme se dnes domluvili na spolupráci na další dva roky. Loni na podzim dal Škoda deset branek. Jeho návrat pomůže zvýšit konkurenci v útoku," poznamenal Habanec na středeční tiskové konferenci. 

Ten i loni prohlašoval, jak chce hrát útočný fotbal. "Všichni mi to pak dávali pocítit. Statisticky jsme se zlepšili v držení míče i střelách na branku. Důležité jsou ale body a postavení v tabulce (skončili jedenáctí – pozn. red.). To opravdu nebylo. Cíl do osmého místa je proto výzvou pro celý tým," tvrdí kouč Brňanů.  

Po odchodu lídra týmu Pavla Zavadila převzal na doporučení kouče roli kapitána týmu obránce Petr Pavlík. "Možná by veřejnost očekávala v této roli Honzu Poláka, jenž si ale potřebuje hlídat sám sebe a ne vnitřní dění v kabině a na hřišti. Volba Pavlíka byla pro mě jednoduchá, protože stoper má dokonalý přehled o všem, co se děje na trávníku," je přesvědčený Habanec.  

Brňané vstoupí do nového ligového ročníku už v pátek, kdy hostí od 18.00 hodin nováčka soutěže Baník Ostrava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články