Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér Eriksson chce zpátky do Anglie

Londýn - Švédský trenér Sven-Göran Eriksson, který byl ve čtvrtek odvolán od mexické fotbalové reprezentace, by nechtěl zůstat dlouho bez práce. Ví už i to, kde by rád zakotvil - pomýšlí na lavičku některého z předních anglických klubů. Bude chtít konečně prokázat své trenérské kvality i na ostrovech, protože obě tamní angažmá neskončila šťastně. Informace přinesl Erikssonův agent Athole Still v BBC.

"Já osobně jsem vůbec nechtěl, aby Sven přijal mexickou nabídku. Varoval jsem ho, že to bude pořádně horké křeslo. Myslím, že by dostal i řadu jiných nabídek," řekl Still.

Teď se ovšem společně soustředí na budoucnost. "Na prvním místě teď máme nějaký kvalitní tým z Premier League. Možnost prokázat konečně trenérské kvality i v Británii je pro Svena velkou výzvou," upozornil Still na to, že v Anglii je Eriksson považován za neúspěšného trenéra.

Jednašedesátiletý kouč vedl osm klubů, například Lazio, AS Řím a Benfiku Lisabon. Mezi lety 2001 a 2006 pracoval u anglické reprezentace, poté zamířil do Manchesteru City, který dovedl na deváté místo v Premier League.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články