Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Trenér českých fotbalistů dodatečně povolal Lafatu

Praha - Jablonecký útočník David Lafata rozšířil kádr fotbalové reprezentace před středečním zápasem kvalifikace mistrovství světa se Slovenskem v Praze. Hlavním důvodem pro dodatečné povolání jabloneckého hráče je, že dalšího z útočníků Václava Svěrkoše sužují blíže neupřesněné zdravotní problémy. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl trenér českého národního mužstva Petr Rada.

Sedmadvacetiletý Lafata se do národního týmu vrací po více než dvouleté pauze; naposledy reprezentoval v únoru 2007 v přípravném utkání v Belgii, kdy odehrál poslední čtyři minuty. Lafata v reprezentaci nejvíc zazářil v minulé kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. V duelu s Walesem v září před třemi lety při své premiéře dvěma góly strhl výhru na českou stranu.

Do reprezentace nyní Lafatu vynesla i dobrá aktuální forma: v pěti jarních duelech v jabloneckém dresu nastřílel tři branky a hlavní měrou se podílí na vzestupu klubu v tabulce. Severočeši jsou nyní už šestí.

Lafatovo povolání do týmu je přesto mírným překvapením. Po sobotní bezbrankové remíze ve Slovinsku, po níž vypadli ze hry distancovaný stoper Tomáš Ujfaluši a zraněný záložník Radek Šírl, se hovořilo o možné dodatečné nominaci defenzivních univerzálů Tomáše Sivoka z Besiktase Istanbul a sparťana Jiřího Kladrubského nebo slávistického záložníka Jaroslava Černého.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články