Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Trenér Arsenalu i záložník Chelsea byli pozitivně testováni, Premier League je pozastavena

Koronavirus už ovlivňuje i anglickou ligu. Trenér fotbalistů Arsenalu Mikel Arteta byl totiž pozitivně testován a vedení Premier League krátce nato rozhodlo o přerušení všech soutěží minimálně do 3. dubna. První případ nakaženého oznámila také Chelsea, konkrétně jde o anglického reprezentanta Calluma Hudsona-Odoie.

Trenér Mikel Arteta pózuje s dresem Arsenalu
zdroj: twitter.com/Arsenal

Před zveřejněním prvních případů kluby Premier League ještě ve čtvrtek plánovaly, že budou na rozdíl od většiny evropských lig pokračovat v programu i s diváky na tribunách.

"Je to velké zklamání. Podrobil jsem se testu okamžitě, jakmile jsem se začal cítit špatně. Vrátím se do práce, jakmile to bude možné," řekl Arteta, po jehož potvrzené nákaze skončil v karanténě celý tým Arsenalu včetně trenérského štábu a členů mládežnické akademie. 

"Nebylo to lehké rozhodnutí, ale zdraví hráčů, členů realizačních týmů a fanoušků musí být na prvním místě," uvedli zástupci Fotbalové asociace a vedení soutěží ve společném prohlášení. "Rozhodli jsme na základě toho, že se v karanténě začalo objevovat čím dál víc hráčů a členů realizačních týmů," dodali.

V Anglii nicméně věří, že pokud to zdravotní situace v zemi umožní, chtěli by odložené duely po 4. dubnu nahradit. "Je to náš hlavní cíl, i když je jasné, že to bude velká výzva. Samozřejmě po celou dobu budeme poslouchat doporučení lékařů a hrát se bude, až to bude bezpečné," přidali zástupci Premier League.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články