Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Trenér Ajaxu Ten Hag: Bojovali jsme jako lvi. Za týden ale můžeme hrát ještě o dost lépe

Trenér Ajaxu Amsterdam Erik Ten Hag vyzdvihl bojovnost svých svěřenců, která vedla k vítězství 1:0 na hřišti Tottenhamu v úvodním semifinále Ligy mistrů. Nizozemský celek je díky gólu Dannyho van de Beeka blízko prvnímu postupu do finále od roku 1996.

Hrdina úvodního zápasu s Tottenhamem Donny van de Beek
zdroj: Reuters autor: Dylan Martinez

"Fantastický úspěch. Bojovali jsme jako lvi. Jsme napůl ve finále a navíc v dobré formě. Bylo skvělé vidět tolik odhodlanosti," řekl devětačtyřicetiletý Nizozemec.

"Vyhráli jsme a jsme spokojení. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Musíme využívat svých silných stránek. To se nám povedlo. Soupeři s tím mají problémy, proto tak hrajeme," uvedl.

"Jednogólová výhra je dobrý základ. Musíme se učit. Víme, že za týden můžeme hrát ještě o dost lépe," prohlásil Ten Hag.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Ajax

Ajax v Londýně navázal na předešlé výkony na hřištích soupeřů. "Přesně takhle jsme hráli i na hřišti Realu, Juventusu a Bayernu. Věděli jsme, že Tottenham je velmi dobré mužstvo, které bude především posílat dlouhé pasy směrem na Llorenteho. Kvůli tomu se nám hůře presovali. Byla to fyzická bitva, z níž jsme odešli vítězně," konstatoval obránce Matthijs de Ligt.

"Jsme ve skvělé pozici, zvlášť proto, že jsme venku vstřelili gól. Škoda, že pak Neres trefil ve druhém poločase tyč, protože bychom do odvety měli ještě lepší náskok," litoval De Ligt, který se v 19 letech a 261 dnech stal nejmladším kapitánem v semifinále soutěže.

O jediný gól večera se v 15. minutě postaral van de Beek, jenž se prosadil také v odvetném čtvrtfinálovém utkání proti Juventusu.

"Prvních třicet minut jsme hráli dobře, ale pak to bylo těžší. Trochu změnili hru, a to nám dělalo potíže. Druhý poločas se změnil v boj," poznamenal Van de Beek.

"Za týden to bude doma těžké, ale fanoušci nás poženou do finále. Musíme přijít s dobrým taktickým plánem, abychom hráli stejně jako v úvodní půlhodině," doplnil dvaadvacetiletý záložník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články