Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Treble ve stylu šampionů. Manchester City nadělil Watfordu "kanára" a získal FA Cup

Další veleúspěšnou sezonu mají za sebou fotbalisté Manchesteru City. Po triumfu v Anglickém ligovém poháru a titulu v Premier League opanovali také FA Cup. Ve finále ve Wembley zesměšnili Watford, zvítězili 6:0 a dokonali velmi cenný treble. Hattrickem zazářil Raheem Sterling. 

Raheem Sterling z Manchesteru City kompletuje hattrick ve finále FA Cupu
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Skóre otevřel ve 26. minutě střelou na zadní tyč David Silva a před přestávkou přidal druhý gól favorita Sterling, který doklepl na brankové čáře do sítě zakončení Gabriela Jesuse.

Ve druhém poločase Watford otevřel hru a "Citizens" ho potrestali dalšími brankami z rychlých protiútoků. Postupně se trefili De Bruyne, Gabriel Jesus a v závěru dokonal třígólové představení dvěma zásahy Sterling. Anglický křídelní hráč si od března připsal hattrick v Premier League (rovněž proti Watfordu při výhře 3:1), Anglickém poháru i v reprezentaci, za kterou nasázel tři branky v utkání evropské kvalifikace proti českému národnímu týmu (5:0).

Svěřenci trenéra Pepa Guardioly získali v úvodu sezony i domácí Superpohár, neuspěli tak pouze v Lize mistrů. Ve čtvrtfinále milionářské soutěže nestačili na Tottenham. Jako první anglický tým vyhráli 50 soutěžních zápasů v jedné sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články