Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Trápící se Jablonec se potřebuje chytit proti oslabeným Teplicím

Souboj dvou severočeských klubů mezi Jabloncem a Teplicemi otevře 24. kolo první ligy. Domácí chtějí naplno bodovat po předchozích dvou zápasech, které shodně prohráli venku 0:1. Teplice minule proti Opavě dosáhly na první jarní vítězství, proti Jablonci jim však kvůli kartám bude chybět trojice opor. Přímý přenos sledujte od 17:55 na programu ČT sport.

Radost fotbalistů Jablonce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonec vyhrál jediné z posledních šesti kol a na pátém místě v tabulce ztrácí už sedm bodů na třetí Spartu. Proti Teplicím, s nimiž prohrál jediné z posledních deseti ligových utkání, proto potřebuje zabrat.

"Určitě chceme doma vyhrát, nic jiného nám nevelí. Dva venkovní zápasy nám po gólové stránce nevyšly podle představ, nechceme tu šňůru protahovat. Musíme teď pracovat dál a proměňovat šance. Hráči vědí, že je potřeba to na hřišti zlomit, i třeba nějakou šťastnou brankou," uvedl jablonecký trenér Petr Rada.

Hosté se budou muset kvůli karetnímu trestu obejít bez Admira Ljevakoviče, Jakuba Hory a Tomáše Vondráška. Poslední dva vzájemné ligové duely prohrály Teplice s Jabloncem shodně 1:2.

"V Jablonci se vždy hraje těžce, i kdybychom byli v plné palbě. Ale nedá se nic dělat, před zápasem s Opavou jsme si řekli, že ho musíme zvládnout, i kdyby nás to mělo stát karty. Vyhráli jsme, jsme vykartovaní a jedeme dál. Musíme si pomoct z vlastních řad," řekl teplický trenér Stanislav Hejkal.

"Místo Ljevakoviče dostane šanci Soungole, který na ni čeká dlouho. Vypadla nám také celá pravá strana, kde dostane šanci v obraně nejspíš Hyčka, a v záloze ještě uvidíme. Hrát chceme pořád stejně, chceme být aktivní a odvážní, i když ze soupeře - zejména z jeho středové trojice Považanec, Trávník, Hübschman nebo Kubista - máme respekt. Musíme ji pokrýt," dodal Hejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články