Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trápení lídrů: Atlético padlo, body ztratila Barcelona i Real

Valencie – Nečekanou ztrátu v boji o titul zaznamenali fotbalisté Atlétika Madrid. Lídr španělské ligy prohrál na hřišti Levante 0:2, a přišel tak o sérii devíti výher v řadě. Jejich městský rival Real doma s Valencií pouze remizoval 2:2, za Atlétikem tak zaostává o pět bodů, má ale zápas k dobru. Zaváhala také druhá Barcelona, která pouze remizovala 2:2 s Getafe a na první místo ztrácí tři body.

Fotbalisté Levante slaví branku v síti Atlética Madrid
zdroj: ČTK/EFE autor: KAI FOERSTERLING

Již v 7. minutě Levante vedlo 1:0 poté, co si obránce Atlética Filipe Luis vstřelil vlastní gól. Svěřenci Diega Simeoneho sice byli aktivnějším týmem, žádná ze šancí však nevedla k vyrovnání.

V 69. minutě naopak na konečných 2:0 upravil španělský útočník David Barral, když využil přesného centru Víctora Casadesúse. Vstřelil tak sedmý gól v dresu Levante, kam přišel loni z tureckého Ordusporu.

Real i přes střeleckou převahu inkasoval v zápasu s Valencií první gól. Ve 44. minutě rozehrál záložník hostů Daniel Parejo rohový kop a francouzský obránce Jérémy Mathieu poslal míč hlavou za brankáře Lópeze. Realu se ale čtvrt hodiny po začátku druhé půle podařilo vyrovnat, potřetí v sezoně se trefil obránce "Bílého baletu" Sergio Ramos.

Hosté se však po několika minutách znovu dostali do vedení, když Sofiane Feghouli přihrál do pokutového území Parejovi a ten tvrdou přízemní střelou nedal brankáři šanci. Drtivý tlak Realu ale v nastavení vyústil v další vyrovnání: patou se po pasu Ángela Di Maríi trefil Cristiano Ronaldo a připsal si 31. branku v sezoně. Real Madrid se tak po sérii čtyř ligových výher musel spokojit s pouhým bodem.

Barcelona inkasovala v nastavení

Hrdinou zachraňujícího se Getafe byl na Nou Campu autor obou branek Ángel Lafita. Devětadvacetiletý křídelní hráč nejprve ve 37. minutě odpověděl na vedoucí zásah Lionela Messiho. Ve druhé minutě nastaveného času pak Lafita podruhé smazal těsné domácí vedení, které zařídil v 67. minutě Alexis Sánchez. Barcelona doma teprve podruhé v této ligové sezoně ztratila body.

Kouč Gerardo Martino už na titul rezignoval. "Tohle nebyla dobrá sezona a takhle jsme ji nechtěli zakončit. Zodpovědnost nese trenér," uvedl Argentinec, jehož svěřenci už vypadli i ze Španělského poháru a Ligy mistrů. Očekává se, že Martino u týmu skončí. "Chtěli jsme se udržet ve hře co nejdéle, až do dneška se nám to dařilo. Když nejsme schopni porazit tým bojující o záchranu, tak si titul nezasloužíme," dodal.

Radost fotbalistů Athleticu Bilbao
zdroj: ČTK/AP autor: Juan Carlos Hidalgo

Fotbalisté Bilbaa si zajistili čtvrté místo a zahrají si předkolo Ligy mistrů. Athletic porazil Rayo Vallecano 3:0 na jeho hřišti a definitivně připravil o naději na čtvrtou příčku Sevillu. Čerstvý finalista Evropské ligy ztrácí na Bilbao tři zápasy před koncem devět bodů a má horší vzájemné duely.

Bilbao se představí v evropských pohárech po roční odmlce a pokusí se navázat na překvapivé tažení Evropskou ligou v ročníku 2011/12, kdy se probojovalo až do finále. V Lize mistrů si baskický celek může zahrát teprve podruhé, debutoval v ní před 16 lety. Předtím třikrát startoval v PMEZ.

Otázkou je, jestli Bilbao dál povede strůjce letošního úspěchu Ernesto Valverde, o němž se spekuluje, že by mohl v Barceloně vystřídat trenéra Gerarda Martina.

Španělská fotbalová liga – 36. kolo:

Vallecano – Bilbao 0:3 (20. San José, 30. De Marcos, 74. Ander Herrera), FC Barcelona - Getafe 2:2 (23. Messi, 67. Sánchez - 37. a 90.+2 Lafita), Almería - Betis Sevilla 3:2 (52. Díaz, 77. Vidal, 90.+4 Azeez - 60. Rodríguez, 71. Sevilla), Levante - Atlético Madrid 2:0 (7. vlastní Filipe Luis, 69. Barral), Real Madrid - Valencie 2:2 (59. Ramos, 90.+2 Ronaldo - 44. Mathieu, 65. Parejo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články