Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Trápení Liberce pokračuje, po prohře ve Zlíně má jen bod

Zlín - Fotbalisté Liberce se ani ve třetím kole první ligy nedočkali vítězství a na kontě mají jediný bod. Dnes prohráli 1:2 ve Zlíně, který naopak v úvodu nové sezony ještě neprohrál. Domácí poslal do vedení Jakub Jugas, za Slovan sice v závěru poločasu vyrovnal Daniel Bartl, o výhře Fastavu ale po přestávce rozhodl Tomáš Hájek.

Utkání Zlín - Liberec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Oba celky vstoupily do zápasu velmi opatrně a na první šanci se dlouho čekalo. Zlín zahrozil ze standardní situace, kdy se o moment překvapení snažil Matějov, leč neúspěšně. Vzruch vzbudilo až zakončení Poznara v pokutovém území, které srazila obrana Liberce na roh.

Ve 28. minutě se domácí dočkali, když Jugas hlavičkou na vzdálenější tyč překonal brankáře Dúbravku. Liberecká snaha o srovnání nenesla ovoce a znovu bylo horko před Dúbravkou, jenž nezkrotil vysoký míč, který se snažil do branky natlačit Holík s Poznarem a z dorážky poté neuspěl ani Hájek.

Dostál poprvé zasahoval, až když se před brankou zjevil osamocený Navrátil a velkou šanci chytil úspěšně. Po faulu Hájka Liberečtí rozehrávali standardní situaci. Z nebezpečné pozice se do míče ve 40. minutě opřel Daniel Bartl a parádním zakončením ještě orazítkoval břevno, aby do poločasu srovnal na 1:1.

Utkání Zlín - Liberec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Na začátku druhé poloviny rozehrávali hosté standardní situaci z podobné pozice, ale Kubyškinova střela narazila do zdi. Z rychlé akce se neprosadil ani Baroš a hlavička Coufala byla rovněž nepřesná. Zlín začal hrozit z protiútoků, Poznar se ale k zakončení neprotlačil, ale Jordan vybojoval rohový kop.

Ze standardní situace Zlín znovu udeřil. Centr Matějova tentokrát našel hlavu Hájka, který v 70. minutě vrátil domácím vedení. Uklidnění pro Zlín mohl vystřelit Jordan, ale v úniku si ukopl míč. Poté vystrašil Dúbravku Diop, jenž pálil vedle. Po nevyužitých příležitostech Zlína měl na kopačce srovnání Sýkora, ale Jugas míč vyhlavičkoval z brankové čáry.

Fastav Zlín - Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Branky: 28. Jugas, 70. Hájek - 40. Bartl. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Pochylý. ŽK: Hájek, Živulič, Jugas - Komličenko, Coufal, Kubyškin. Diváci: 4832.

Zlín: Dostál - Kopečný, Jugas, Hájek, Matějov - Vukadinovič, Hnaníček (86. Janíček), Živulič, Štípek (67. Jordan) - Holík (77. Diop), Poznar. Trenér: Páník.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Sýkora, Pokorný - Bartl, Breite (64. Folprecht), Navrátil, Kubyškin (77. Súkenník), Komličenko - Baroš (75. Hadaščok). Trenér: Trpišovský.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Bylo to těžké utkání pro nás, protože Liberec tu kvalitu má. Zjednodušovali hru a nechtěli, abychom je nachytali ve středu pole. Byli silní na hrotu, kde se postavil Baroš a Komličenko. V závěru to bylo hodně hektické, výhra s Libercem vždy potěší, i když je to náš pohárový zástupce. Začíná nám to tam ze standardních situací padat, protože tomu věnujeme hodně prostoru a konečně se to zúročuje. Nepřeceňuji, že jsme získali sedm bodů ze tří zápasů."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Jsem zklamaný výsledkem, protože si myslím, že jsme neodehráli špatné utkání. Odehráli jsme zatím asi nejlepší zápas. Nezvládli jsme ale triviální situace, nevyužili šance a neuhlídali hráče při rohu. Nám se podařilo do půle srovnat, ale druhý roh a znovu jsme prohrávali. Posledních deset minut bylo hektických, vyhlavičkovali nám míč z brankové čáry a měli i protiútoky. Loni jsme za celý rok nedostali gól z rohu a tentokrát hned dva. Zlín hraje náročný fotbal a disciplinovaný. Nebyli jsme horší, ale hraje se na góly a domácí měli větší drajv. Práce zlínského trenéra má hlavu a patu."

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články