Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Trápení Brabce v Genku. Odchod do Basileje zastavil trenér, který ho nebere na zápasy

Doba, kdy Jakub Brabec pravidelně nastupoval v základní sestavě Genku, je tatam. Český stoper naopak v současnosti v belgickém celku nedostává šanci a v zimě byl proto blízko hostování v Basileji. Z něj nakonec kvůli rozhodnutí trenéra sešlo, jenže ten ho přesto stavět nezačal. Pětadvacetiletý reprezentant proto situaci bude řešit v létě, pokud tedy nedojde ke změně.

Jakub Brabec ještě v dresu Genku
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Yorick Jansens

Brabec naposledy nastoupil za Genk v prosincovém ligovém zápase proti Kortrijku, následný lednový duel s Oostende proseděl na lavičce a pak zcela vypadl ze sestavy. 

"V zimním přestupovém termínu měl Jakub nabídky ze čtyř klubů na hostování s následnou opcí, konkrétně FC Basilej, Maccabi Tel Aviv, Legia Varšava a Trabzonspor," uvedl jeho agent Ondřej Chovanec.

Nejblíže byla varianta s Basilejí, kde působí další reprezentanti obránce Marek Suchý a brankář Tomáš Vaclík. "Byl tam opravdu velký zájem ze strany klubu, a to i díky českým klukům, kteří o jeho příchod stáli. Stejně jako si to přál Jakub. S příchodem nového trenéra v Genku vypadl ze sestavy a necítili jsme, že by ho do ní brzy vrátil, proto jsme tlačili na odchod," vysvětlil Brabcův agent.

Hostování mladého stopera v Basileji ale nakonec stopl sám kouč Genku Philippe Clement. "Pro mě naprosto nepochopitelně. Navíc se vlastně nic nezměnilo, přesněji řečeno, situace se vlastně spíš zhoršila. Trenér ho momentálně nebere ani na zápasy, což nepomáhá jak hráči, tak klubu. Jakub to musí vydržet. Buď bude mít trochu štěstí a do sestavy se protlačí, nebo bude muset v létě třeba odejít," prohlásil Chovanec.

Brabec přestoupil do Genku v létě 2016 z pražské Sparty a v novém působišti tehdy podepsal čtyřletou smlouvu. Devítinásobný reprezentant za aktuálně pátý tým belgické ligy celkem odehrál 52 soutěžních zápasů, ve kterých zaznamenal tři góly a jednu asistenci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články