Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trápení Barcelony v lize pokračuje, Real vede o tři body

Madrid – Barcelona ve španělské lize dál ztrácí. V 27. kole prohrála 0:1 s trápícím se Valladolidem, který se pohybuje těsně nad sestupovými příčkami. Valladolid dosáhl teprve na pátou výhru v sezoně, Barcelona naopak klesla až na třetí místo v tabulce, protože Atlético dokázalo zdolat díky dvěma gólům Davida Villy Celtu Vigo na jejím hřišti 2:0. Fotbalisté Realu Madrid porazili Levante 3:0 a na prvním místě mají náskok tří bodů před Atléticem.

Barcelonský Xavi v utkání s Valladolidem
zdroj: ČTK/EFE

Barcelona, která nastoupila i se svými největšími hvězdami Lionelem Messim a Neymarem, utrpěla už čtvrtou ligovou porážku. Výhru domácích zařídil v 17. minutě premiérovou brankou ve španělské lize záložník Fausto Rossi, který je ve Valladolidu na hostování z Juventusu. 

Villa rozhodl o výhře ve Vigu během dvou minut krátce po hodině hry a má na kontě už třináct branek. Po Diegu Costovi je druhým nejlepším střelcem klubu. Gólman Atlética Thibaut Courtois nastoupil k 100. zápasu, od debutu v sezoně 2011/2012 vychytal 48 čistých kont.

Real v lize neprohrál posedmnácté v řadě, Levante naopak po sérii osmi utkání bez porážky poprvé nezískalo ani bod. Ve 12. minutě našel Ángel di María přesným centrem od rohového praporku Cristiana Ronalda a Real vedl 1:0. Ronaldo vstřelil 24. ligový gól v sezoně. V nastavení prvního poločasu mohl druhou branku přidat Karim Benzema, po Marcelově pasu ale trefil hlavou pouze tyč.

Druhou půli začal Real rovněž aktivně a v 49. minutě se prosadil po Ronaldově přihrávce Marcelo. O čtvrt hodiny později navíc dostal červenou kartu obránce Levante David Navarro za faul na Ronalda. V 72. minutě Benzema hlavou nastřelil znovu jen brankovou konstrukci, o devět minut později však do vlastní brány skóroval obránce hostů Nikolaos Karabelas. Další velkou šanci měl Ronaldo v 90. minutě, stejně jako předtím Benzema však poslal hlavou míč pouze na břevno.

Výsledky 27. kola španělské ligy:

Valladolid - FC Barcelona 1:0 (17. Rossi), Betis Sevilla - Getafe 2:0 (16. Leo Baptistao, 39. Castro), Vigo - Atlético Madrid 0:2 (62. a 64. Villa), Granada - Villarreal 2:0 (23. Rico z pen., 33. El Arábí), Espaňol Barcelona - Elche 3:1 (2. D. López, 21. Colotto, 58. Pizzi - 88. vlastní Fuéntes), Almería - FC Sevilla 1:3 (85. Vidal - 31. Bacca, 51. Carrico, 77. Gameiro), Real Madrid - Levante 3:0 (11. Ronaldo, 49. Marcelo, 81. vlastní Karabelas), 21:00 Valencie - Bilbao.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články