Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Totti se stal rekordmanem Ligy mistrů: Na osmatřicet se necítím, hlásí

Řím - Kapitán fotbalistů AS Řím Francesco Totti měl po úterní remíze 1:1 s Manchesterem City víc důvodů ke spokojenosti. Ještě větší radost než ze svého gólu, díky němuž se stal nejstarším střelcem v historii Ligy mistrů, měl ze sebevědomého výkonu italského mužstva na hřišti anglického šampiona.

Francesco Totti
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Je to historický a důležitý gól. Hlavně pro tým než pro mě osobně," řekl Totti po utkání. Zkušený útočník v 38 letech a třech dnech překonal dosavadní rekord soutěže Ryana Giggse. Velšské legendě Manchesteru United bylo 37 let a devět měsíců, když dal v září 2011 branku Benfice Lisabon.

"Jsem rád za náš výkon. Odehráli jsme otevřenou partii. Myslím, že to byl jeden z nejlepších zápasů AS Řím v evropských pohárech," prohlásil Totti, jenž v 23. minutě vyrovnal povedeným obloučkem přes brankáře Joea Harta.

Italský vicemistr v LM navázal na úvodní domácí vítězství 5:1 nad CSKA Moskva a v nabité skupině E je druhý za stoprocentním Bayernem Mnichov. "Byl to důležitý bod, ačkoli jsme mohli dokonce vyhrát. Měli jsme pět nebo šest dobrých šancí na vstřelení vedoucího gólu. Nesmíme však zapomínat, že jsme hráli proti velmi silnému a dobře organizovanému soupeři," konstatoval bývalý italský reprezentant a mistr světa z roku 2006.

Svou bohatou kariéru si chce Totti co nejvíce prodloužit a na konec vůbec nemyslí. "Bez debat jsem hrdý na to, čeho jsem dosáhl, ale doufám, že se tady nezastavím a budu pokračovat. Už jsem říkal, že se necítím na 38 let," dodal odchovanec římského klubu, který načal v AS už třiadvacátou sezonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - AS Řím
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články