Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Totti se poprvé bál, že nepromění penaltu. Nakonec byl ale znovu za hrdinu

Řím - Nestárnoucí Francesco Totti znovu prokázal, proč si od AS Řím vysloužil novou smlouvu. V utkání proti Sampdorii nastoupil na hřiště po změně stran, nahrál na vyrovnávací gól a postaral se v závěru o vítěznou trefu z penalty. Přitom po zápase přiznal, že se poprvé v kariéře bál, že pokutový kop nepromění. 

Francesco Totti
zdroj: ZUMA autor: Alberto Lingria

"Bylo to poprvé, kdy jsem se bál, že neproměním penaltu. Ale nemohl jsem minout, ne před tribunou Curva Sud, ne před svými lidmi," řekl Totti.

Totti naskočil do druhého poločasu za nepříznivého stavu 1:2 a pomohl k obratu nejen chladnokrevně proměněnou penaltou ve třetí minutě nastavení, ale i centrem na vyrovnávací gól dalšího náhradníka Edina Džeka v 61. minutě.

"Korunovat zápas gólem a asistencí je povedený scénář," radoval se rodák z Říma. "Na začátku jsme se nedokázali dostat do utkání, ale hraje se do 90. minuty. Tenhle tým chce dosáhnout velkých věcí," doplnil Totti.

Ofenzivní veterán v tomto ročníku po zranění kotníku nastoupil poprvé, celkem v dresu římského celku zasáhl už do 25. sezony v italské nejvyšší soutěži a vyrovnal rekord bývalého obránce AC Milán Paola Maldiniho. V posledních osmi odehraných zápasech navíc Totti pět gólů vstřelil a na tři přihrál.

"Jsem v pohodě, v hlavě to mám srovnané. Jsem šťastný a beru den za dnem. Proč přestávat, když se cítím takhle? Pokud moje tělo drží, mysl mi pomůže ke všemu," prohlásil bývalý italský reprezentant, který 27. září oslaví 40. narozeniny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články