Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tottenham vytasil trenérskou bombu: Pochettina střídá Mourinho

Ani ne den po odvolání argentinského trenéra Mauricia Pochettina oznámil Tottenham jméno nového kouče klubu. Není jím nikdo menší než José Mourinho. Ten byl od minulého roku bez práce, když skončil po špatných výsledcích na lavičce Manchesteru United. Portugalský stratég přebírá Hotspurs po 12 kolech na čtrnáctém místě s pouhými třemi výhrami.

José Mourinho je novým trenérem Tottenhamu
zdroj: Tottenhsm Hotspur

"Jsem nadšený, že se připojím ke klubu s takovou historií a oddanými fanoušky. Tottenham disponuje nesmírně kvalitním týmem i akademií, to mě velmi láká," uvedl Mourinho.

Nepočítáme-li brigádu pro zpravodajský kanál RT ovládaný ruskou federací, Mourinho neměl až do dneška po neslavném odchodu z United příliš do čeho píchnout.

"Co můžu slíbit? Vášeň. Vášeň pro práci, ale také pro klub. Je to čest, když jde trenér do klubu a cítí, že se mu od týmu dostane podpory," prohlásil Mourinho v klubové televizi.

To se nyní mění. Smlouvu uzavřel do konce ročníku 2022/23. Předseda klubu Daniel Levy měl od začátku jasno. Mourinho a nikdo jiný. V kuloárech se spekulovalo ještě o úspěšném italském kouči Massimilianu Allegrim.

Ten s Juventusem válcoval Serii A a v červnu ho na trenérském postu vystřídal Maurizio Sarri. Šestapadesátiletý Mourinho byl však volbou číslo 1, a to se také potvrdilo.

Levy označil Mourinha, který vedl dříve i Chelsea, Real Madrid a Porto, za jednoho z nejúspěšnějších fotbalových trenérů na světě a připomněl jeho 25 trofejí. "Má spoustu zkušeností, umí inspirovat hráče, je skvělý stratég. Dokázal vyhrávat trofeje v každém týmu, který vedl. Věříme, že vítěznou energii vnese i do naší šatny."

Na bývalém kouči Interu Milán, s nímž vyhrál Ligu mistrů, teď bude, aby si poskládal vlastní realizační tým. Spolu s Pochettinem skončí totiž i jeho asistent.

Tottenham je v Lize mistrů po čtyřech kolech druhý se sedmi body za mnichovským Bayernem, od něhož nedávno utrpěl doma debakl 2:7. Za poslední čtyři roky pod vedením argentinského trenéra nebyl londýnský celek v anglické lize horší než čtvrtý, v sezoně 2016/17 skončil druhý za Chelsea. V anglické lize je mužstvo po 12 kolech až na čtrnáctém místě s pouhými třemi výhrami.

"Pokud jde o Premier League, všichni víme, že na podobnou pozici nepatříme. Půjdeme zápas od zápasu s tím, že každý budeme chtít vyhrát. Uvidíme, kde se na konci sezony ocitneme. Jsem si ale jistý, že budeme na jiném místě, než jsme teď. Těším se na tu výzvu a na zodpovědnost za to, aby každý, kdo tenhle klub miluje, byl opět spokojený," dodal Mourinho.

Je nám líto, video expirovalo.
José Mourinho nově vede Tottenham
Zdroj
BBC, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články