Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Tottenham vydřel výhru nad West Hamem, Čech v brance Arsenalu opět s nulou

Jejich domácí forma na Wembley není příliš ideální, na hřištích soupeřů jsou ale fotbalisté Tottenhamu nadále stoprocentní. Dokázali to i v dramatickém a vypjatém derby na půdě West Hamu, kde zvítězili 3:2, přestože hráli dvacet minut bez vyloučeného Serge Auriera. K výhře výrazně přispěly dva góly Harryho Kanea. Dvě branky vsítil i Raheem Sterling z Manchesteru City, který zvítězil přesvědčivě 5:0 nad Crystal Palace. V souboji nováčků porazil Brighton 1:0 Newcastle. Arsenal porazil WBA 2:0 a Petr Čech v jeho brance si připsal už ve třetím zápase v lize za sebou nulu.

Utkání West Ham - Tottenham
zdroj: Reuters autor: EDDIE KEOGH

Manchester City byl proti Crystal Palace podle očekávání od začátku aktivnějším týmem, ve dvacáté minutě jej ale mohl zaskočit Benteke, jehož pokus skončil na brankové konstrukci. V závěru poločasu už se ale prosadili domácí, když si po Silvově přihrávce efektně obhodil obránce Sané a překonal brankáře Hennesseyho.

Pravě Sané se po změně stran přesunul do role asistenta a v 51. minutě připravil gól pro Sterlinga. Anglický reprezentant skóroval ve čtyřech zápasech Premier League po sobě poprvé v kariéře a vzápětí si na konto připsal další zásah na 3:0. Prosadil se také po Saného přihrávce argentinský střelec Agüero a v úplném závěru ještě Delph.

Crystal Palace se stal prvním týmem od sezony 2009/10, který prohrál úvodních šest utkání sezony. Naposledy se to stalo Portsmouthu. Londýnský celek navíc dosud nevstřelil branku. "Citizens" dali pět a více gólů v posledních třech ligových duelech, což se naposledy v rámci jedné sezony povedlo Blackburnu v ročníku 1958/59.

Góly stříleli Morata i Kane

Útočník Álvaro Morata byl hlavní postavou duelu StokeChelsea. Už ve druhé minutě poněkolikáté v sezoně zafungovala spolupráce centrujícího Azpilicuety a zakončujícího Moraty, po půlhodině hry přidal další branku střelou z hranice šestnáctky Pedro. Další dvě trefy zaznamenal Morata po změně stran, na kontě má už šest zásahů.

Kane prokázal, že nepřesvědčivé výkony ze srpna jsou zapomenuty, a znovu potvrzuje roli kanonýra. V rozmezí 34. a 38. minuty dvakrát překonal gólmana Harta. Domácí kouč Slaven Bilič nemusel v prvním poločase řešit pouze špatný výsledek, po půlhodině navíc musel vystřídat zraněného útočníka Antonia, střelce devíti ligových branek z minulé sezony.

Po hodině hry mohl Kane završit hattrick, trefil však tyč. Akce ale pokračovala a ke střele se dostal Eriksen, který zakončil k tyči a s 33 góly se stal nejlepším dánským střelcem v Premier League. Překonal Nicklase Bendtnera, který zásahy sbíral v Arsenalu a na hostování v Sunderlandu.

Tottenham se ale o výhru ještě strachoval. V 65. minutě snížil po rohovém kopu Hernández a o chvíli později šli hosté do deseti po Aurierově vyloučení. Tři minuty před koncem vstřelil kontaktní branku hlavou Kouyaté, "Kohouti" ale v nervózním závěru těsné vedení udrželi.

Dramatickou výhru z Leicesteru veze Liverpool

Nervydrásající duel mezi Leicesterem a Liverpoolem nakonec ovládli hosté z Merseyside. Ti se nejprve dostali do dvoubrankového vedení, když se po centru Philippa Coutinha prosadila posila Mohamed Salah, a nakonec se Brazilec prosadil brankově sám, když ze standardní situace překonal brankáře Schmeichela. Brankou do šatny ale snížil Šindži Okazaki gólem z rohového kopu.

Po změně stran se ale o vítěznou trefu postaral Jordan Henderson, a i když o minutu později Jamie Vardy snížil na 2:3, nakonec domácí srovnat nedokázali. A to i vinou Vardyho neproměněné penalty v 73. minutě. Liverpool si tak po čtyřech zápasech bez vítězství konečně připsal tři body.

Radost hráčů Brightonu
zdroj: ČTK/PA autor: John Walton

Jediné utkání nedělního programu mezi Brightonem a Newcastlem rozhodl v 51. minutě gól útočníka Tomera Hemeda. Brighton si tak si v souboji nováčků připsal vítězství a posunul se na třináctou pozici. Otevřené utkání rozhodl izraelský útočník krátce po pauze, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před bránou. Za posledních 23 zápasů měl Hemed prsty ve 20 gólech svého týmu na domácím stadionu - 15 jich sám vstřelil a pětkrát asistoval.

V největší šanci Newcastlu trefil čtvrt hodiny před koncem Jonjo Shelvey chytrým pokusem od rohového praporku tyč. Brighton nejtěsnější výsledek udržel a poprvé od roku 1982 slavil dvě domácí vítězství za sebou v nejvyšší anglické soutěži.

Za Arsenal střílel Lacazette

V pondělní dohrávce porazil Arsenal na svém stadionu West Bromwich 2:0, když oba góly vstřelil Alexandre Lacazette. Francouzský útočník nejdřív hlavou dorazil do branky míč, který se po přímém kopu Alexise Sáncheze odrazil od břevna. Ještě předtím však Čech, který udržel čisté konto ve třetím ligovém zápase za sebou, vytáhl na tyč přízemní střelu Jaye Rodrigueze, kterého při útočné akci atakoval Shkodran Mustafi a hráči Albionu se marně dožadovali penalty.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal i díky Čechovi vybojoval výhru 2:0

Šanci zahrávat pokutový kop naopak dostal v 67. minutě Arsenal po faulu Allana Nyoma na Aarona Ramseyho. K míči se postavil Lacazette a vstřelil svůj čtvrtý gól v Premier League. Arsenal se po třetí výhře v sezoně posunul na sedmé místo tabulky, na vedoucí duo manchesterských týmů City a United ztrácí šest bodů.

S prázdnou odjel z Emirates Stadium nový rekordman v počtu startů v Premier League Gareth Barry. Záložník West Bromwiche dnes nastoupil k 633. utkání a překonal rekord bývalého křídelníka Manchesteru United Ryana Giggse. Nyní šestatřicetiletý Barry sbíral své starty v Premier League také v Aston Ville, Manchesteru City a Evertonu.

Výsledky 6. kola Premier League

West Ham United - Tottenham 2:3 (65. Hernández, 87. Kouyaté - 34. a 38. Kane, 60. Eriksen), Burnley - Huddersfield 0:0, Everton - Bournemouth 2:1 (77. a 82. Niasse - 49. King), Manchester City - Crystal Palace 5:0 (51. a 59. Sterling, 44. Sané, 79. Agüero, 89. Delph), Southampton - Manchester United 0:1 (20. Lukaku), Stoke - Chelsea 0:4 (2., 77. a 82. Morata, 30. Pedro), Swansea - Watford 1:2 (56. Abraham - 13. Gray, 90. Richarlison), Brighton - Newcastle 1:0 (51. Hemed), Arsenal - West Bromwich 2:0 (20. a 67. z pen. Lacazette).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články