Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Tottenham vede, ale Mourinho jej v boji o titul nevidí: V těch dostizích jsme poníkem

Jsou první, ale ani muž s obrovským egem José Mourinho to nepřeceňuje. Fotbalisty Tottenhamu, kteří po 10. kole vedou tabulku Premier League o skóre před obhájcem titulu z Liverpoolu, jejich portugalský kouč jako adepty na titul stále nevidí. Zato se těší na fanoušky, kteří už budou moci přijít na derby s Arsenalem.

José Mourinho
zdroj: ČTK/PA/ autor: Clive Rose

Místo černého koně v dostizích o titul hovoří Mourinho o poníkovi. "Ani nejsme v dostihovém závodě o titul, takže nejsme kůň. Jsme poník," citoval server BBC Sport kouče týmu, jenž má tituly z let 1951 a 1961.

Mourinhovi větší radost než víkendový bod ze stadionu bývalého zaměstnavatele Chelsea udělal přístup hráčů. "Nejlepší věcí pro mě je, že kabina není spokojená. Remíza na Stamford Bridge je obvykle dobrý výsledek a zůstat první v lize je pěkné. Ale hráči nejsou spokojení, já nejsem spokojený. To je ten nejlepší pocit," prohlásil Mourinho.

"Je to fantastické, naprostá změna mentality a osobnosti," dodal sedmapadesátiletý kouč, jenž vede tým od loňského listopadu a v minulém ročníku s ním skončil šestý.

Ambice Tottenhamu tlumí, zatímco Chelsea, která je v tabulce třetí, k favoritům řadí. "Samozřejmě jsou jedním z největších adeptů na titul, o tom není sporu. Věřím, že pro ně není problém být dva body za námi," konstatoval Mourinho.

Těší ho, že od příštího kola se na stadiony v Anglii po uvolnění opatření v boji s koronavirem mohou v omezeném počtu vrátit fanoušci. Takže Tottenham v neděli doma sehraje londýnské derby s Arsenalem a v ochozech bude moci být 2000 diváků.

"To, že odehrajeme první zápas před publikem jako lídři tabulky, je dárek pro fanoušky. Těch dva tisíce lidí bude reprezentovat celý vesmír příznivců Tottenhamu," uvedl Mourinho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články