Tottenham udržel šanci na titul, Arsenal naději na Ligu mistrů

Londýn – Přestože o víkendu v atraktivním duelu anglického poháru prohráli s Chelsea 2:4, nepoznamenalo to hráče Tottenhamu v boji o titul v Premier League. Spurs si zásluhou výborné střely Christiana Eriksena poradili na hřišti Crystal Palace 1:0. Důležitou výhru si v dohrávce 28. kola anglické soutěže připsal i Arsenal, který porazil Leicester 1:0 a nevzdává tak boj o Ligu mistrů. 

Radující se Christian Eriksen
zdroj: Reuters autor: Matthew Childs

Čech v prvním poločase vychytal ve velké šanci Rijáda Mahrize, na druhé straně zase Alexis Sánchez trefil břevno a několik pokusů zlikvidoval gólman Leicesteru Kasper Schmeichel. Domácí rozhodli až těsně před koncem, kdy Monrealovu střelu Huth nešťastně tečoval mimo Schmeichelův dosah.

Arsenal poprvé od ledna v Premier League vyhrál dva zápasy po sobě a udržel naději na postup do Ligy mistrů. Svěřenci Arséna Wengera se v neúplné tabulce posunuli na šestou pozici, na čtvrtý Manchester City ztrácí čtyři body a na třetí Liverpool šest bodů.

Tottenham dál nahání Chelsea, i když proti Palace se dlouho trápil. Výhru nad londýnským rivalem zařídil až v 78. minutě dalekonosnou ranou Christian Eriksen. Spurs v domácí soutěži zvítězili poosmé za sebou.

Výsledky dohrávek 28. kola Premier League

Arsenal - Leicester 1:0 (86. vlastní Huth), Middlesbrough - Sunderland 1:0 (8. De Roon), Crystal Palace - Tottenham 0:1 (78. Eriksen). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články