Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Tottenham remizoval s Chelsea, Vardy překonal Van Nistelrooye

Londýn - Třetí výhru v řadě ve všech soutěžích Chelsea nezaznamenala. Svěřenci Josého Mourinha v londýnském derby na hřišti Tottenhamu jen remizovali 0:0. Leicesterský Jamie Vardy skóroval v jedenáctém zápase v řadě, a překonal tak rekord Ruuda van Nistelrooye v Premier League. Jeho tým remizoval s Manchesterem United 1:1, což do čela Premier League vyslalo zpět Manchester City, na nějž se bodově nedotáhl Arsenal, jenž remizoval s Norwichem 1:1.

Utkání Tottenham - Chelsea
zdroj: PA autor: John Walton

Chelsea chtěla po bídném úvodu sezony potvrdit zlepšení třetím vítězstvím během osmi dnů a poprvé vyhrát dvě ligová utkání za sebou. Proti Tottehnamu ji ale v především v první půli musel podržet brankář Asmir Begovič. Po přestávce mohl v největší šanci naopak volejem rozhodnout Eden Hazard, který nastoupil nezvykle na hrotu útoku.

Tottenham drží v lize třináctizápasovou sérii neporazitelnosti a útočí na klubový rekord. Delší šňůru bez porážky odehrál pouze mezi listopadem 1984 a březnem 1985, kdy nenašel přemožitele ve 14 zápasech za sebou.

Slavící Jamie Vardy
zdroj: imago sportfotodienst

Arsenal poslal na hřišti Norwiche do vedení v 30. minutě Mesut Özil, když se po zmatcích v rozehrávce dostal k míči Alexis Sánchez a německého záložníka poslal přesnou přihrávkou za obranu. Dvě minuty před změnou stran ale podobně kvalitní pas dostal i Lewis Grabban a sám před Čechem se nemýlil.

Arsenal v anglické lize ztratil body ve třetím zápase za sebou a stejně dlouho čeká na duel bez obdržené branky. Český brankář tak musí znovu nejméně týden čekat na 169. čisté konto, kterým byl vyrovnal rekord Davida Jamese. 

Liverpool porazil doma Swansea 1:0 díky pokutovému kopu Jamese Milnera. Přiblížil se tak pátému Tottenhamu a tím i pohárovým příčkám na jediný bod. 

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal opět ztratil body, v Norwichi pouze remizoval

Vardy překonal Van Nistelrooye

Vardy začal sérii 29. srpna na hřišti Bournemouthu (1:1) a v sobotu mohl rekordní zápis slavit v 24. minutě, když se prosadil po Fuchsově přihrávce. V těchto jedenácti zápasech dal anglický reprezentant celkem 13 branek. "Je to neuvěřitelné. Nemyslím si, že bych to mohl někdy zopakovat. Celý týden jsem se snažil si to nepřipouštět a jen se koncentrovat na zápas s Manchesterem," uvedl Vardy.

Dosavadní rekordman Van Nistelrooy držel sérii v dresu United v roce 2003 během dvou ročníků. Právě bývalý nizozemský útočník na Twitteru Vardymu poblahopřál: "Dobrá práce! Jsi teď jednička a zasloužil sis to."

Vardy je rekordmanem Premier League, která byla založena roku 1992. Zároveň mu chybí jediný zásah na Ira Jimmyho Dunna, jenž se v sezoně 1931/32 trefil ve dvanácti ligových utkáních za Sheffield United v řadě. Osmadvacetiletý forvard navíc vstřelil v tomto ročníku už 14 gólů, žádný jiný hráč Leicesteru stejný počin v jedné sezoně nedokázal.

"Rudí ďáblové" ale dokázali v závěru poločasu vyrovnat, první gól za United po příchodu z Bayernu Mnichov vstřelil Schweinsteiger. Stal se prvním německým fotbalistou, který se za celek z Manchesteru prosadil. Krátce po změně stran mohl přidat druhou branku, jeho hlavičku ale zneškodnil Schmeichel. V 66. minutě mohl naopak za domácí skórovat Ulloa, výborným zákrokem se ale prezentoval gólman Manchesteru De Gea.

Slavící Kevin de Bruyne (vlevo) a Raheem Sterling
zdroj: PA autor: Martin Rickett

Citizens sice nastoupili k zápasu se Southamptonem bez zraněných Harta, Kompanyho či Mangaly, přesto už po dvaceti minutách vedli 2:0. Nejprve po Sterlingově přihrávce otevřel skóre belgický reprezentant De Bruyne, na nějž navázal první brankou v dresu Manchesteru City Delph. Kontaktní gól mohl vstřelit Van Dijk, trefil však břevno.

Krátce po změně stran snížil Long, který nastoupil na hrotu útoku Southamptonu kvůli zranění Pellého. City v tomto ročníku při absenci stopera Kompanyho pokaždé inkasovalo. Uklidňující branku pro domácí vstřelil po centru De Bruyneho levou nohou Kolarov.

Everton kráčel na hřišti Bournemouthu k pohodlnému vítězství poté, co se po rohu Barkleyho prosadil Founes Mori a skvělou průnikovou přihrávku Deulofea zužitkoval Romelu Lukaku. Poté ale přišel comeback domácích Cherries. Střídající Smith nejprve snížil na 1:2 a v 87. minutě vyrovnal záložník Stanislas.

Everton se v páté minutě nastavení dostal znovu do vedení zásluhou Barkleyho, jenž ve skrumáži ve vápně dotlačil míč do sítě, přesto na tříbodový zisk nedosáhl. Tři minuty nato totiž znovu dokázal srovnat tentokrát na konečných 3:3 Stanislas, který se ocitl v šestnáctce zcela osamocen a hlavou zavěsil za Howarda.

Trenér Crystal Palace Alan Pardew oslavil 100. výhru v Premier League. Jeho tým deklasoval 5:1 Newcastle, ve kterém kouč působil v letech 2010 až 2015. 

Aston Villa prohrála 2:3 s Watfordem a vyrovnala klubový rekord, když v třinácti zápasech v řadě nedokázala zvítězit. Jedinou výhru v tomto ročníku si připsala v úvodním kole na hřišti Bournemouthu (1:0). Birminghamský celek je v tabulce poslední s pouhými pěti body, na nesestupovou 17. pozici jich ztrácí sedm. 

Výsledky 14. kola Premier League

Aston Villa - Watford 2:3 (41. Richards, 89. Ayew - 17. Ighalo, 69. vlastní Hutton, 85. Deeney), Bournemouth - Everton 3:3 (87. a 90.+7 Stanislas, 79. Smith - 25. Funes Mori, 36. Lukaku, 90.+5 Barkley), Crystal Palace - Newcastle 5:1 (14. a 90.+3 McArthur, 17. a 47. Bolasie, 41. Zaha - 10. Cissé), Manchester City - Southampton 3:1 (9. De Bruyne, 20. Delph, 69. Kolarov - 49. Long), Sunderland - Stoke 2:0 (82. Van Aanholt, 84. Watmore), Leicester - Manchester United 1:1 (24. Vardy - 45.+1 Schweinsteiger), Tottenham - Chelsea 0:0, West Ham United - West Bromwich 1:1 (17. Zárate - 50. vlastní Reid), Liverpool - Swansea 1:0 (62. Milner z pen.), Norwich - Arsenal 1:1 (43. Grabban - 30. Özil)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články