Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Tottenham otočil duel v Southamptonu, Chelsea překonala klubový rekord

Londýn - Tottenham v dohrávce 18. kola zkompletoval úspěchy všech mistrovských kandidátů. Liverpool sice proti Stoke prohrával, nakonec ale soupeře smetl 4:1 a vrátil se na druhé místo. Dál neotřesitelně vládne Chelsea, která porazila Bournemouth 3:0. Dvanáctou výhrou v řadě navíc přepsala klubové dějiny. Arsenal napravil předchozí selhání, když zdolal West Bromwich. Tři body získaly také oba celky z Manchesteru.

Son Hung-min překonává brankáře Forstera
zdroj: REUTERS autor: Matthew Childs

Přesvědčivý triumf 4:1 znamenal snížení odstupu na úhlavního rivala - Arsenalu. "Kohoutům" aktuálně patří páté místo, sousedé ze severního Londýna mají pouze o bod více. Vítězství hostí mohlo být ještě vyšší, jenže anglický reprezentační útočník Harry Kane neproměnil pokutový kop.

Zápas, který pro Southampton skončil téměř debaklem, přitom zahájil naprosto ideálně. Už ve druhé minutě jej totiž poslal do vedení hlavičkou Virgil van Dijk. V 19. minutě však vyrovnal Dele Alli a po přestávce Spurs utkání jednoznačně ovládli.

Druhý gól vstřelil hlavičkou Kane. Vzápětí putoval předčasně pod sprchy domácí Redmond, což svěřenci Mauricia Pochettina náležitě potrestali. Během závěrečné desetiminutovky přidali další góly Son Hung-min a podruhé benjamínek Alli.

Chelsea nezaváhala s Bournemouthem a překonala rekord

Chelsea prožívá mimořádně vydařené období, což potvrdila i proti Bournemouthu. Neinkasovala už 405 minut a dala tři góly. Do vedení ji poslal v polovině prvního poločasu Pedro technickou střelou do šibenice.

Fotbalisté Chelsea
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Krátce po změně stran vybojoval penaltu Eden Hazard a sám ji proměnil. Stal se teprve šestým hráčem, který dal za Chelsea v Premier League 50 branek. V nastavení potvrdil výhru svým druhým zásahem Pedro.

Liverpool deklasoval Stoke City

Zápas mezi Liverpoolem a Stoke zlomil krátce před vypršením prvního poločasu Brazilec Roberto Firmino. Dostal přihrávku na hranici šestnáctky a jeho střela se odrazila nejdřív od jedné a pak i od druhé tyče.

Pro Firmina to byl zvlášť důležitý moment. Na Štědrý den jej totiž zadržela policie, když řídil pod vlivem alkoholu. Klopp ho však nezatratil a ofenzivní hráč se mu odměnil tím nejlepším možným způsobem.

Svou trefou navíc Firmino pomohl vyrovnat klubový rekord v počtu ligových branek za kalendářní rok. Liverpool pak přidal další dva zásahy a maximum z roku 2013, v němž nastřílel v Premier League 84 gólů, překonal.

Arsenal vysvobodil Giroud, Citizens kralovali v Hullu

To Arsenal se nadřel mnohem více. West Bromwich sice jasně přehrával a přestřílel ho v poměru 26:3, ale gól dlouho nepřicházel. Až tři minuty před koncem dokázal Olivier Giroud přetlačit ve vápně obránce a hlavou překonal jinak výtečného gólmana Bena Fostera.

Naopak Čech v brance domácích příliš práce neměl a poprvé od 22. října vychytal nulu. Tak dlouho od svého příchodu do Premier League v roce 2004 na čisté konto nečekal. Gunners jsou v tabulce čtvrtí se stejným bodovým ziskem jako třetí Liverpool, který v úterý hostí Stoke.

Yaya Touré střílí gól z penalty do sítě Hullu
zdroj: REUTERS autor: Ed Sykes

Druhý je Manchester City díky vítězství 3:0 na hřišti posledního Hullu. Ten jednoznačnému favoritovi odolával více než hodinu hry. Až v 72. minutě poslal svěřence Pepa Guardioly do vedení Yaya Touré, když proměnil i svou desátou penaltu v Premier League.

O šest minut později přidal pojistku dvacetiletý Nigerijec Kelechi Iheanacho a konečnou podobu skóre stanovil ve čtvrté nastavené minutě vlastním gólem domácí kapitán Curtis Davies.

Ibrahimovic režíroval demolici Sunderlandu, Everton loupil v Leicesteru 

Výbornou formu potvrdil Zlatan Ibrahimovic, který se podepsal pod všechny góly Manchesteru United při výhře 3:1 nad Sunderlandem. Nejprve nahrál na trefu Daleymu Blindovi a osm minut před koncem sám zvýšil na 2:0, když byl po brejku sám před brankářem.

Švédský kanonýr vstřelil už 50. soutěžní gól v tomto kalendářním roce za klub a reprezentaci a vyrovnal svůj rekord z roku 2012. V závěru ještě nahrál na branku Henriku Mchitarjanovi, který se prosadil "škorpionem" – střelou přes hlavu patičkou. Hosté už jen snížili neméně vydařenou trefou do šibenice Fabia Boriniho.

Sedačky na stadionu Leicesteru City zdobily masky Vardyho
zdroj: PA autor: Mike Egerton

S nevšedním projevem nesouhlasu proti rozhodnutí disciplinární komise přišli funkcionáři úřadujících šampionů z Leicesteru. Fanouškům před zápasem s Evertonem rozdali 30 000 masek útočné opory Jamie Vardyho, který za vyloučení během předchozího ligového utkání na půdě Stoke City nesmí nastoupit ve třech utkáních.

Samotný duel "Lišky" prohrály 0:2. Brankář hostí Joel Robles nejenže vychytal čisté konto, ale také přihrál na vítězný gól. Dlouhým nákopem za obranu našel nabíhajícího Kevina Mirrallase a ten otevřel střelecký účet, který v nastavení ještě zvýšil Romelu Lukaku.

Allardyce při premiéře bodoval ve Watfordu

Fotbalisté Crystal Palace v prvním utkání pod vedením trenéra Sama Allardyce remizovali 1:1 ve Watfordu a počtvrté za sebou nevyhráli. Hosté z Londýna měli k vítězství blíž, ale Christian Benteke neproměnil penaltu.

Allardyce převzal sestupem ohrožený Crystal Palace v pátek po odvolaném Alanu Pardewovi a dnes mohl ve 26. minutě tleskat trefě Yohana Cabayeho.

Sam Allardyce už rozdává pokyny fotbalistům Crystal Palace
zdroj: ČTK/PA/Paul Harding

O deset minut později měli hosté možnost jít do dvoubrankového vedení, když domácí gólman Heurelho Gomes fauloval v pokutovém území Bentekeho, ale penaltu zkušený brazilský brankář Belgičanovi chytil.

Se stejnou šancí si poradil lépe v 71. minutě Troy Deeney, jenž kopal penaltu po faulu na Sebastiana Prödla. Osmadvacetiletý útočník ukončil desetizápasovou sérii bez gólu a jubilejní 100. brankou za Watford stanovil konečné skóre. 

Anglická fotbalová liga - 18. kolo:

Watford - Crystal Palace 1:1 (71. Deeney z pen. - 26. Cabaye), Arsenal - West Bromwich 1:0 (87. Giroud), Burnley - Middlesbrough 1:0 (81. Gray), Chelsea - Bournemouth 3:0 (24. a 90.+3 Pedro, 49. Hazard z pen.), Leicester - Everton 0:2 (51. Mirallas, 90.+1 Lukaku), Manchester United - Sunderland 3:1 (39. Blind, 82. Ibrahimovic, 86. Mchitarjan - 90.+1 Borini), Swansea - West Ham United 1:4 (89. Llorente - 13. Ayew, 50. Reid, 78. Antonio, 90. Carroll), Hull - Manchester City 0:3 (72. Touré z pen., 78. Iheanacho, 90.+4 vlastní Davies), Liverpool - Stoke 4:1 (35. Lallana, 44. Firmino, 59. vlastní Imbula, 70. Sturridge - 12. Walters), Southampton - Tottenham 1:4 (2. Van Dijk - 19. a 87. Alli, 52. Kane, 85. Son Hung-min).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články