Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tottenham nahání čelo tabulky, Chelsea opět padla

Londýn – Již tak vratká stolička pod Josém Mourinhem se ještě více roztřásla. Jeho Chelsea totiž opět prohrála. Na domácím hřišti s Liverpoolem padla 1:3, připsala si pátou porážku ze sedmi posledních soutěžních duelů a v tabulce zůstává až patnáctá. Dařilo se naopak Arsenalu, který 3:0 vyhrál ve Swansea. První ale zůstává Manchester City díky triumfu 2:1 nad Norwichem. Tři body si po výhře 3:1 nad Aston Villou připsal rovněž Tottenham.

Harry Kane a Eric Lamela z Tottenhamu slaví vítězství
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Adam Davy

Tottenham se doma ujal vedení hodně rychle. Skóre otevřel ve 3. minutě Mousa Dembélé a v nastavení prvního poločasu zvýšil Dele Alli.

Hosté ve druhé půli i díky střídajícím hráčům ožili a jeden z nově příchozích Jordan Ayew s pomocí teče v 79. minutě snížil. Na vyrovnání však Aston Villa nedosáhla a ve třetí dodatečné minutě ještě inkasovala od objevu minulé sezony Harryho Kanea.

Tottenham je díky triumfu pátý pět bodů za vedoucím duem Manchester City, Arsenal. A právě Gunners budou nedělním soupeřem Spurs. Aston Villa zůstala se ztrátou čtyř bodů na záchranu poslední.

Už několik dní před zápasem s Liverpoolem se v anglických médiích spekulovalo, že právě souboj s Reds bude pro osud Josého Mourinha na lavičce Chelsea rozhodující. Situaci ještě zhoršilo středeční vypadnutí londýnského celku z Ligového poháru se Stoke.

Obhájce ligového titulu do střetnutí vstoupil nejlepším možným způsobem. Již ve čtvrté minutě našel Azpilicueta hlavu Ramirese, který nedal Mignoletovi šanci. Liverpool však inkasovaná branka nezlomila. Byl více u míče a vytvářel si i šance. Dlouho se ale nemohl prosadit. Až v třetí nastavené minutě si na hranici vápna zasekl míč Coutinho a vyrovnal.

V druhé půli se hra vyrovnala a na velkou šanci či gól se muselo dlouho čekat. V dvaasedmdesáté minutě byl blízko Oscar, který málem téměř z poloviny hřiště přeloboval Mignoleta. Belgický brankář však hosty podržel a o pár desítek vteřin později mohl slavit podruhé. Na druhé straně hřiště se totiž podruhé v zápase mezi střelce zapsal Coutinho, jenž se znovu trefil přesně k tyči.

Chelsea na obrat už nedokázala zareagovat. Naopak v závěru ještě třetí branku Liverpoolu přidal střídající Benteke. Liverpool díky triumfu utnul třízápasovou sérii remíz.

Slavící fotbalisté Liverpoolu
zdroj: ČTK/PA autor: Darren Walsh

Kouč Blues José Mourinho věří, že navzdory dalšímu nezdaru u mužstva zůstane. "Půjdu domů, podívám se na ragby a pak budu připravovat pondělní trénink," prohlásil. "Fanoušci nejsou hloupí, vidí, jak moc se já či hráči snažíme. Budeme dál bojovat, ale občas je nemožné některé bitvy vyhrát," uvedl Mourinho v možné narážce na neudělení červené karty liverpoolskému Lucasovi, ale konkrétní nebyl.

Namále měl Manchester City, který doma porazil Watford až díky penaltě v 89. minutě. Fotbalisté City v prvním poločase neproměnili řadu šancí a do vedení se dostali až v polovině druhého poločasu, kdy se po rohu prosadil Nicolás Otamendi.

V 88. minutě se sice po obrovské chybě Joea Harta, který neudržel lehký centr, podařilo vyrovnat Jeromovi, jenže minutu před koncem o cenný výsledek Norwich přišel. Ve vlastním pokutovém území zahrál rukou Martin, viděl červenou kartu a následný pokutový kop proměnil Yaya Touré. V závěru ještě mohl z další penalty zvýšit Kolarov, ale srbský obránce poslal míč mimo.

I tak Manchester City zvítězil a drží si vedení v tabulce. Tři body ztrácí druhý Arsenal, který si přivezl tři body ze Swansea za výhru 3:0. O ni se góly postarali Giroud, Koscielny a Campbell. Další čisté konto v brance "Kanonýrů" udržel Petr Čech a už mu chybí jediná nula, aby vyrovnal historický rekord Davida Jamese se 169 zápasy bez obdržené branky.

United přišli o třetí místo, Everton nasázel šest branek

O třetí místo po bezbrankové remíze na hřišti Crystal Palace přišel Manchester United. Nahradil ho Leicester, který zvítězil na stadionu West Bromwiche 3:2. Další gól přidal nejlepší střelec Premier League Jamie Vardy, který se stal teprve třetím hráčem v historii, jenž skóroval v osmi zápasech v řadě.

Everton ztratil dvoubrankové vedení nad Sunderlandem, ale svého soupeře nakonec rozstřílel 6:2. Díky výhře se posunuli na deváté místo tabulky.

Sunderland vybojoval v této sezoně na hřištích soupeřů v pěti duelech jen jeden bod a jeho šance na zisk dalších rychle snížil Arouna Koné. Útočník z Pobřeží slonoviny nejprve vyslal v 19. minutě do úniku skórujícího Gerarda Deulofeua a o dvanáct minut později sám zvýšil na 2:0.

Ještě před přestávkou ale vstřelil ve čtvrté minutě nastavení kontaktní gól Jermain Defoe a ukončil třízápasové čekání Sunderlandu na branku na hřišti soupeře. Pět minut po přestávce srovnal hlavou Steven Fletcher, jenže liverpoolský celek se nesložil a dalšími čtyřmi brankami rozhodl.

Rychlý tříbrankový trhák během sedmi minut nastartoval vlastní gól Sebastiana Coatese, zanedlouho se trefili Romelu Lukaku a podruhé v utkání Koné, který později dokonal svůj první hattrick v anglické lize. Evertonu se v Premier League podařilo dát pět a víc gólů podesáté a třikrát z toho odnesl jeho střeleckou formu právě Sunderland.

Před Evertonem i jeho městským rivalem FC Liverpool zůstává Southampton, který díky brankám Stevena Davise a Graziana Pellého porazil Bournemouth 2:0. Jediným negativem pro vítěze bylo v dnešním duelu vyloučení Victora Wanyamy za dvě žluté karty.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:

Chelsea - Liverpool 1:3 (4. Ramires - 45.+3 a 74. Coutinho, 83. Benteke), Crystal Palace - Manchester United 0:0, Manchester City - Norwich 2:1 (67. Otamendi, 89. Touré z pen. - 83. Jerome), Newcastle - Stoke 0:0, Swansea - Arsenal 0:3 (49. Giroud, 68. Koscielny, 73. Campbell), Watford - West Ham United 2:0 (39. a 48. Ighalo), West Bromwich - Leicester 2:3 (30. Rondón, 84. Lambert z pen. - 57. a 65. Mahriz, 77. Vardy), Everton - Sunderland 6:2 (31., 62. a 76. Koné, 19. Deulofeu, 55. vlastní Coates, 60. Lukaku - 45.+4 Defoe, 50. Fletcher), Southampton - Bournemouth 2:0 (31. Davis, 36. Pellé), Tottenham - Aston Villa 3:1 (3. Dembélé, 45.+1 Alli, 90.+3 Kane - 79. J. Ayew).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články