Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Toto jsem od něj nečekal, chválí kouč Nice Balotelliho, který překonává sám sebe

Nice – Do Nice přišel zadarmo jako odložená velká hvězda, kterou po špatných výkonech z posledních sezon nikdo příliš nechce. Mario Balotelli ale na začátku francouzského působení ukázal, že obrovský talent umí stále prodat. Po dvou odehraných ligových zápasech má na kontě čtyři branky, čímž překonal i očekávání vlastního kouče Juliena Favreho.

Mario Balotelli v dresu Nice
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V posledních dvou sezonách po sérii zranění a dalších potížích stihl odehrát v dresu Liverpoolu a AC Milán v lize 36 zápasů, v nichž vstřelil pouze dvě branky. Přišel tak o pozici jednoho z nejobávanějších útočníků světa, místo v reprezentaci a také nápadníky z řad nejslavnějších velkoklubů. Začátek angažmá ve Francii ale naznačil, že Mario Balotelli by ztracené renomé mohl brzy získat zpátky.

Zlobivé dítě světového fotbalu totiž nejenom seká latinu, ale také v dresu Nice střelecky ožilo. Za 168 minut na trávníku už Balotelli stihl nasázet čtyři branky, čímž dvojnásobně překonal dva předchozí ročníky. Šestadvacetiletý italský kanonýr díky tomu zaskočil i vlastního kouče Juliena Favreho.

"Něco podobného jsem nečekal," přiznal trenér po posledním ligovém zápase proti doposud neporaženému Monaku, v němž Balotelli vstřelil dvě branky a pomohl týmu k triumfu 4:0. Nice i díky formě nové akvizice překvapivě vévodí Ligue 1, kde má před Monakem a obhájci titulu z PSG náskok jednoho bodu.

I přes překonaná očekávání však Favre zatím zůstává s euforií ohledně Balotelliho výkonů při zemi. Tuší totiž, že s italským útočníkem ho čeká ještě stále dost práce. "Po těžkých letech bude pro něj rekonvalescence klíč k návratu na výsluní. Krok po kroku se mu pokusíme pomoci k tomu, aby se stal silnějším," řekl.

"Mario musí i nadále pokračovat v nastoleném trendu. Pokud si to uvědomí a bude se chovat naplno jako profesionál, bude opět velkou hvězdou," dodal.

O profesionalitu Balotelliho totiž panují i nadále největší obavy. Italský střelec, který se proslavil mimo jiné extravagancí a kontroverzí, sice působí mnohem více zaujatě, hladově a koncentrovaně, jenže se nebojí vypálit tvrdá slova do světa. Jako na adresu svého posledního zaměstnavatele Liverpoolu.

"Přestup do Liverpoolu byla moje největší chyba v životě. Neměl jsem tento klub rád. Trenéři Brendan Rodgers a Jürgen Klopp na mě jako lidé neudělali dobrý dojem. Nevycházeli jsme spolu," nechal se slyšet.

V Nice ovšem doufají, že Balotelli bude častěji ukazovat svoji lepší tvář a že i díky jeho výkonům se pokusí šokovat Francii i celý fotbalový svět. Zatím jim to vychází.

Zdroj
ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články