Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Torres po přestupu do Chelsea: Nastal čas na změnu

Londýn - Za potřebný krok kupředu označil španělský fotbalista Fernando Torres své rozhodnutí přestoupit do Chelsea. Po třech a půl letech v Liverpoolu prý již cítil, že potřebuje změnu. A je rád, že mohl zamířit do klubu, který je podle něj absolutní světovou špičkou. I když ho mrzí, že si premiéru odbude právě proti Liverpoolu, rozhodně prý bývalé spoluhráče nebude šetřit. "Již od léta jsem cítil, že je potřeba, abych ve své kariéře udělal krok kupředu. Nyní jsem v klubu nejvyšší úrovně. Po Chelsea již žádný krok vzhůru není. Prosadit se tady je vrchol," vysvětlil Torres důvod své volby.

"Když jsem nastupoval proti Chelsea, vždy to byl výjimečný zápas. Největší zápas sezony. I to je důvod, proč jsem chtěl přestoupit, protože jsem chtěl být součástí tak velkého klubu," dodal.

Šestadvacetiletý kanonýr svůj přestup dotáhl do úspěšného konce až na poslední chvíli. Administrativní záležitosti mu neumožní nastoupit již v dnešním utkání proti Sunderlandu. Torrese tak čeká hodně vyhrocená premiéra v nedělním zápase právě proti "svému" Liverpoolu. "Asi je mým osudem, abych dal první gól právě Liverpoolu," řekl nový spoluhráč brankáře Petra Čecha.

Torres se musí připravit nejen na přivítání fanoušků Chelsea, ale také na nepřátelskou atmosféru ze strany příznivců Reds. Ti již pálí dresy s jeho jménem. "Samozřejmě to není ideální premiéra. Uvidíme, co se stane. O Liverpoolu však nemohu říci křivé slovo. Pomohl mi stát se lepším hráčem a dal mi šanci hrát na vrcholné úrovni. Vždy jsem tam byl šťastný, ale teď už je to minulost. Teď jsem v Chelsea. Když dostanu proti Liverpoolu šanci nastoupit, budu se snažit odvést to nejlepší a snad dám i gól," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Jakuba Linky

Fotbalový obchod nekvete

Podle fotbalových expertů však rekordní částka za Torresův přestup neznamená, že by se trh v Evropě dostal z krize. I největší favoriti Ligy mistrů musí šetřit. Tabulku dlužníků s přehledem vede Manchester United. Dluhy musí splácet i Real Madrid nebo Barcelona. "Situace je pořád hodně stagnující. Když se podíváme na trhy Itálie, Francie, Španělska, tak vlastně nakupoval pouze Real Madrid. Jinak tam nebyly žádné velké pohyby," uvedl fotbalový agent Pavel Zíka.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články