Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Torres parádně rozhodl o důležité výhře, raduje se Čech

Londýn - Brankář Petr Čech je spokojený se sobotním vítězstvím Chelsea 4:2 nad Aston Villou, které bylo teprve druhou venkovní výhrou jeho týmu od začátku roku. Londýnský tým prokázal v Birminghamu sílu, když se během poslední desetiminutovky stačil otřepat z rychlého vyrovnání soupeře.

Spoluhráči gratulují Petru Čechovi
zdroj: Getty Images autor: Michael Regan

Devětadvacetiletý brankář přišel o čisté konto až v 77. minutě po brance Collinse, za tři minuty srovnal na 2:2 Lichaj. "V tu chvíli stadion burácel, domácí ožili. Ale naštěstí se nám podařilo prakticky hned poté strhnout po rohu vedení na naši stranu a v nastaveném čase se z brejku parádně prosadil Fernando (Torres). Byla to moc důležitá výhra," liboval si Čech.

"Je skvělé, že jsme to zvládli. Navíc Arsenal prohrál, tak jsme se k nim trochu přiblížili. Lepší by bylo ještě zaváhání Tottenhamu, ale tam to bohužel nedopadlo," uvedl Čech, jehož tým se udržel v tabulce o skóre před Newcastlem. Na třetí Arsenal a čtvrtý Tottenham, a tedy i postup do Ligy mistrů, nyní ztrácí pět bodů.


Utkání ovlivnily události okolo kapitána domácích Stilijana Petrova, kterému lékaři v pátek diagnostikovali akutní leukémii. Bulharského fotbalistu povzbudily tribuny v boji s nemocí minutovým potleskem. "Samozřejmě to bylo na atmosféře znát. Petrov je jeden z nejoblíbenějších hráčů klubu, domácí měli velkou motivaci i kvůli němu. To, co se stalo, je obrovská tragédie a všichni mu samozřejmě přejeme úspěšný boj v tom nejtěžším zápase kariéry, který ho čeká," řekl brankář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články