Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Tomášovi gratuluji, doufám, že se prodá, řekl k Holešovu výkonu Barák

Na šampionátu nastoupil podruhé, poprvé v základní sestavě. Antonín Barák pomohl fotbalové reprezentaci porazit 2:0 Nizozemsko a postoupit mezi osm posledních týmů. Vychutnal si triumf i atmosféru zaplněného stadionu v Budapešti, která mu potvrdila, že sport se už pomalu vrací k normálu.

Antonín Barák a Daley Blind
zdroj: ČTK autor: Ondřej Denl

Barák před nedělním zápasem nastoupil pouze v závěru zápasu s Chorvaty. "Cítil jsem se dobře. Dobře jsem se vyspal, hezky jsem se ráno probudil. Hned jsem věděl, že to bude dobré. Ne, dělám si srandu. Byl jsem furt připravený a čekal jsem na svůj moment. Je normální, že člověka mrzí, když je takový turnaj, má třeba dobrou sezonu a cítí, že by mohl dostávat víc šancí, ale nedá se nic dělat, musíte čekat," řekl Barák.

Utkání podle něj bylo o kvalitě. "Věděli jsme, že ji do hry musíme hodně dát, protože jestli chceme Nizozemce porazit, tak je rozhodně žádnou soubojovou hrou a nakopáváním neporazíme. Tam bychom shořeli jak papír. Z tohohle hlediska jsem byl naprosto klidný. Věděl jsem, co nás přesně čeká, a hrozně jsem se těšil na to, že se budu moct poměřit s Frenkiem de Jongem, Georginiem Wijnaldumem," uvedl Barák.

"Jsou to pro mě krásné dny a hrozně si toho vážím. Jsem za takové zápasy strašně rád. Náš úkol v zápase bylo dostat je co nejvíc ze hry, být nepříjemní nahoře, presovat je a být tím týmem, který de facto chce dominovat a donutí je k tomu, aby oni byli pod tlakem," prohlásil šestadvacetiletý hráč Verony.

Utkání proběhlo před zraky téměř třiapadesáti tisíc fanoušků. "Cítil jsem, že se zpátky vrací sport, fotbal na nejvyšší úrovni, protože s diváky to byl úžasný zážitek. Hrozně si vážím toho, že nás přijelo podpořit tolik českých fanoušků. Atmosféra byla fakt skvělá. Z tohohle hlediska to bylo úžasné," konstatoval Barák.

V 55. minutě byl za bezbrankového stavu vyloučen nizozemský stoper Matthijs de Ligt. "Červená karta někdy může zkreslovat, může to i uškodit týmu. Samozřejmě jsme se nabádali navzájem, aby to tak nebylo. Hlavně abychom zůstali v klidu a zůstali pořád co nejsebevědomější. A prostě hrát, hrát, hrát a jít do toho, protože to byl ten moment, kdy jsme i cítili trošičku, že Holanďani to nečekali a padli lehce na dno," řekl odchovanec Příbrami.

"Bylo to kolem 60. minuty, kdy jim začaly ubývat síly. Vyloučení nám jednoznačně pomohlo. Na takovém turnaji s takovým soupeřem musíte mít štěstí a my jsme ho měli a naštěstí jsme ho využili," uvedl Barák.

Vítězný gól vstřelil v 68. minutě Tomáš Holeš, který o 12 minut později přihrál na branku Patriku Schickovi. "Tomášovi můžu jenom gratulovat. Úžasný výkon. Jak do defenzivy, tak do ofenzivy odvedl hrozně moc práce a byl odměněný gólem a pak i asistencí, kde to vyřešil výborně. Gratuluju mu. Zaslouženě muž utkání. Doufám, že se prodá," uvedl bývalý hráč Slavie, Udine nebo Lecce.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články