Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Tohle se nám přece nemůže stát, litoval slovenského kolapsu Hamšík

Těžká porážka. Slovenský tým vedl nad Izraelem už 2:0, hattrick Erana Zahaviho ale zápas zlomil na konečných 2:3. Kapitán Slováků Marek Hamšík nenacházel po utkání slov. Slováci jsou v tabulce poslední a hrozí jim pád do třetí výkonnostní skupiny Ligy národů.

Marek Hamšík v dresu Slovenska
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

"Trpká prohra. Něco takového se na této úrovni nemůže stát. Moje pocity jsou hrozné. Špatně jsme řešili finální přihrávky, tam se zápas zlomil," řekl v rozhovoru pro RTVS Hamšík.

Právě on v Trnavě otevřel v 16. minutě skóre, náskok domácích do konce úvodního dějství navýšil Mak. Po změně stran však začal úřadovat útočník PSV Eindhoven Zahavi, který v rozmezí 68. až 89. minuty otočil skóre.

"Fyzicky jsme trochu propadali a to tak silnému soupeři, jakým je Izrael, stačilo, aby zápas otočil. Dostali jsme laciný gól a potom nám začal zápas utíkat mezi prsty," uvedl asistent trenéra Oto Brunegraf. Ten nahradil kouče Pavla Hapala, jehož z lavičky vyřadil pozitivní test na koronavirus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovensko - Izrael

Podle něj se hodně věcí vnímá negativně, přestože Slováci před týdnem vyřadili po penaltách Irsko a prošli do finále kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2021. V něm 12. listopadu nastoupí v Belfastu proti Severnímu Irsku. Slovenské trenéry však trápí fakt, že několik reprezentantů působí v české lize, která je kvůli opatřením v boji proti šíření koronaviru přerušená.

"Je to divná doba. Nevíme, jestli se česká liga vůbec rozběhne. A jestli naši reprezentanti, kteří tam působí, budou moci trénovat. A nás za měsíc čeká nejdůležitější zápas," konstatoval osmačtyřicetiletý Brunegraf.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články