Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tobiáš se pokusí o zázrak, zachránit v lize poslední Příbram

Příbram - Nelichotivou poslední pozici má v tabulce první ligy fotbalová Příbram. Do jarního boje o záchranu ji poprvé jako hlavní trenér povede dosavadní asistent Kamil Tobiáš. Ten nahradil Petra Radu, který v sobotu rezignoval poté, co nepřistoupil na snížení platu.

Je nám líto, video expirovalo.
Tobiáš: Záchrana není jen o penězích, ale hlavně o práci

Ve středočeském klubu už Tobiáš dříve dělal asistenta svému otci Pavlovi, v Plzni pak půl sezony pomáhal Karlu Krejčímu. Jako hlavní kouč zatím působil u českobudějovické a příbramské juniorky.

První velkou příležitost jako hlavní trenér ale dostává v nelehké situaci. "Musíme dát dohromady kádr, který bude ochotný pracovat tak, abychom v Příbrami ligu zachránili," uvědomuje si Tobiáš.

"Je to typ trenéra, který se snaží praktikovat moderní fotbal. Má stejně propracovanou defenzivu jako útok, tak doufám, že nám to nějakým způsobem dokáže předat," hodnotí nového kouče záložník Tomáš Pilík.

Všechny dosavadní posily hrály nižší evropské soutěže a na jaře dostanou příležitost i junioři. "V tomto duchu chceme pokračovat i nadále. Jsou to většinou naši odchovanci a myslím, že tudy vede cesta," věří Tobiáš.

Středočeši totiž byli nuceni v zimní přestávce přejít na úsporný režim, který také stál za odchodem trenéra Rady. "Záchrana se neodvíjí jen od peněz, je to hlavně na nás a naší práci," uzavírá Tobiáš.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články