Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

TJ Bohemians Praha nabízí logo oběma prvoligovým Bohemians

Praha - Tělovýchovná jednota Bohemians Praha nabízí prostřednictvím správce konkurzní podstaty k pronajmutí historické logo fotbalovým klubům Bohemians 1905 i střížkovským Bohemians Praha. Na dnešní tiskové konferenci společnosti FC Bohemians Praha to sdělil novinářům člen představenstva Michal Vejsada. Oba ligové kluby se však k nabídce staví rezervovaně a nepovažují v nynější situaci problém loga za důležitý.

Vejsada argumentoval tím, že Úřad průmyslového vlastnictví (ÚPV) nedávno přehodnotil rozhodnutí z konce května, podle nějž mohli logo s klokanem užívat pouze Bohemians 1905. Nyní je výhradním majitelem prý znovu tělovýchovná jednota. "Ta má licenční smlouvu s FC Bohemians Praha z roku 2005 a v minulém týdnu byl do ní přidán dodatek, že pro fotbalové účely může správce konkurzní podstaty pronajmout logo subjektu, který se pohybuje v první či druhé lize," řekl Vejsada.

V současné době využívá historické logo střížkovský klub Bohemians Praha bezplatně na základě ústní dohody z roku 2005, kdy původní Bohemians pod vedením Vejsady skončili v konkurzu. Bohemians 1905 nyní mají své vlastní logo a ani o užívání historického tak nemusejí žádat. Naopak Střížkov by se podle Vejsady vystavil možnosti finanční sankce, kdyby emblém s klokanem užíval dál bez svolení konkurzního správce.

Strany ve sporu se sejdou příští středu, logo prý není důležité

Vršovičtí Bohemians 1905 a střížkovští Bohemians by se v případě zájmu museli dohodnout na užívání loga přímo se správcem konkurzní podstaty, za jeho pronajmutí by pak zaslaly nespecifikovaný finanční obnos právě na konto zřízené správcem. Ani jedna ze stran však do jednání zřejmě nevstoupí před příští středou. To se na půdě svazu mají sejít všechny tři fotbalové subjekty vystupující pod hlavičkou Bohemians a nepřehlednou kauzu začít řešit i s nově zřízenou speciální svazovou komisí.

"Záležitost kolem loga je jen podružný problém, o který teď vůbec nejde. Musíme hledat nějaké koncepční řešení týkající se všech věcí kolem Bohemians, než se zase handrkovat o to, kdo si co za kolik pronajme," řekl sportovní ředitel Bohemians Praha Josef Jícha.

Ani konkurenční Bohemians 1905 z Vršovic do souboje o logo jít nechtějí. Ředitel klubu Lukáš Přibyl upozorňuje především na skutečnost, že druhé rozhodnutí ÚPV ještě není pravomocné. "Celá záležitost se nám zdá zase velmi podivná. Především je nepochopitelné, proč by si třeba Střížkov měl logo zase pronajímat, když se čtyři roky tvrdí, že ho užívají právoplatně. Pro nás to jinak není žádné velké téma, my máme své vlastní logo," řekl Přibyl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články